string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zondag vanaf elf uur opstappen; geduld gevraagd.

Woensdag 29 april 2015 om 13:07

Supporters, die komende zondag per bus of per auto naar De Kuip in Rotterdam afreizen, hebben inmiddels per e-mail nadere informatie gekregen over de procedure rondom de bekerfinale. Enkele zaken uit deze e-mail worden hieronder nog eens toegelicht.

In de e-mail aan de deelnemers aan de busreis vanaf de dertien verschillende opstapplaatsen staat dat de kaart afgelopen week is toegestuurd. Indien u de kaart bij een Primera-verkooppunt of in de FanCorner heeft aangeschaft, spreekt het voor zich dat u zich met dit ticket kunt melden op de opstaplocatie. Neem in alle gevallen een geldige legitimatie mee.
Voor de duidelijkheid: het is niet noodzakelijk dat de naam op het kaartje en uw legitimatiebewijs overeenkomen. De kaart is immers overdraagbaar in de privé-kring. Let er wel op dat u geen kaarten aanschaft via bijvoorbeeld Marktplaats. Zwarthandel is verboden en FC Groningen heeft inmiddels diverse van deze op Marktplaats aangeboden kaarten ongeldig gemaakt.
Procedure
De instaptijd is zondag vanaf 11.00 uur (met uitzondering van Z-side en GF). Bij de opstaplocaties zijn parkeermogelijkheden. Er zullen verkeers- en parkeerbegeleiders bij de opstapplaatsen aanwezig zijn. De eerste bussen zullen bij de opstapplekken tussen 11.20 uur en 11.40 uur richting Rotterdam vertrekken. Er is dus geen noodzaak ver voor 11.00 uur aanwezig te zijn bij de opstaplocatie. Supporters, die in het stadion bij elkaar willen zitten, dienen gezamenlijk op dezelfde opstaplocatie in dezelfde bus te stappen.

Euroborg
Naast de diverse dranken kunnen er op de omloop bij Euroborg voor in de bus de volgende items gekocht worden: Bifi worstje, Zakje borrelnootjes, gevulde koek en een pistolet gezond. Daarnaast zullen er ook nog fanartikelen worden verkocht vanuit één van de verkoopunits.
Na het vertrek van de eerste bus vanaf elke opstapplaats zullen daarna iedere tien minuten één à twee bussen vertrekken richting Rotterdam, afhankelijk van de locatie. De bussen vertrekken om de tien minuten volgens een vooraf opgesteld schema. De mogelijke wachttijd bij de opstapplaatsen kan oplopen tot anderhalf uur, houd hiermee rekening. Niettemin wil FC Groningen benadrukken dat de organisatie zodanig is ingericht dat iedereen op tijd in De Kuip zal zijn voor de aftrap van de wedstrijd.
Op de voorkant van de bussen zullen grote stickers geplakt zijn met de naam van de opstaplocatie en een busnummer. Hierop moet je goed letten bij het instappen. Het is verplicht om na afloop bij vertrek bij De Kuip in dezelfde bus te stappen als waarmee je in Rotterdam bent aangekomen. FC Groningen wil de supporters oproepen de opstaplocaties, die soms ook op particulier terrein zijn, netjes en schoon achter te laten en dus geen rommel te laten slingeren op de opstapplekken.
Alcoholbeleid
U bent een hele dag onderweg en natuurlijk mag u eten en drinken meenemen in de bus. Neem drinken mee in plastic flessen, blikjes en pakjes. Glaswerk is NIET toegestaan. Alcoholconsumpties worden in beperkte mate toegestaan. Wanneer u tot last bent door overmatig alcoholgebruik, kunt u worden verwijderd uit de bus en/of kan de organisatie in Rotterdam besluiten u niet toe te laten tot het stadion.
De richtlijn is dat u maximaal 12 alcoholische consumpties (van 0,33 liter) mee mag nemen voor de gehele dag (heenreis en terugreis). Kratten bier en andere soorten glaswerk zijn niet toegestaan.
Het dragen en/of afsteken van vuurwerk onderweg en/of bij het stadion is ten strengste verboden!
FC Groningen Supportersplein
Tussen het moment van uitstappen van de bus in Rotterdam tot het betreden van het stadionterrein is het in bezit hebben of nuttigen van alcohol niet toegestaan. Op het stadionterrein – onder meer op het FC Groningen supportersplein – en binnen in het stadion wordt er regulier alcohol geschonken bij de diverse verkooppunten van De Kuip. U kunt daarbij afrekenen met speciaal aan te schaffen betaalmunten. Contante betaling en/of pinnen van de consumpties zelf is niet mogelijk binnen de stadionhekken van De Kuip. Uiteraard wel bij de aanschaf van de munten.
Flexibiliteit en geduld
De organisatie van een finaledag is een complex project. FC Groningen hoopt zoveel mogelijk zaken vooraf op een juiste wijze te hebben aangepakt en voorbereid. Niettemin moet u zich ervan bewust zijn dat de hele finaledag – en dan met name bij terugkeer richting Groningen– de nodige tijd zal vergen. Dit vraagt om flexibiliteit en geduld. We gaan met heel veel supporters op pad en zullen dus met elkaar rekening moeten houden. FC Groningen doet een sportief beroep op uw begrip en medewerking om de dag voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen!

Lees veelgestelde vragen en antwoorden via onderstaande link:

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard