‘Zondag speciale dag’

7 mei 2019

In de 720ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland vooruit naar de aanstaande ontknoping in de Eredivisie en met name naar zondagmiddag als rondom het thuisduel met Fortuna Sittard de nodige bijzonderheden op het programma staan, met onder meer de huldiging van FC Groningen onder-17 en de Payt Speler van het Jaar. Daarnaast staat zijn eigen officiële afscheid van de supporters op het veld centraal in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

“Het is een bijzondere week. Na twee weekeinden zonder Eredivisie-voetbal gaan we ons in een tijdsbestek van vier dagen opmaken voor de allesbeslissende slotfase van de competitie. Nu Ajax afgelopen weekend beslag heeft weten te leggen op de TOTO KNVB Beker is het zeker dat de nummers 5 tot en met 8 van de eindrangschikking via play-offs gaan strijden om één Europees ticket. Om die plek 8 in handen te krijgen, moeten wij in de laatste twee speelronden Willem II zien in te halen, dat een voorsprong van twee punten heeft.”
 
Huldigingen
“We hebben deelname aan de play-offs dus niet in eigen hand, maar hebben er nog steeds alle vertrouwen in dat het alsnog lukt om bij die eerste acht op de ranglijst te eindigen. Als je kijkt waar we gedurende dit seizoen vandaan zijn gekomen, zou dat een knappe prestatie zijn. In veel opzichten wordt het zondag een speciale dag. Het is de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen voor eigen publiek. De tegenstander in het Hitachi Capital Mobility Stadion is Fortuna Sittard en de aftrap zondagmiddag is op alle velden om 14.30 uur. Om deze reden zal FC Groningen-Fortuna Sittard bij FOX Sports uitsluitend op het onlinekanaal 10 worden uitgezonden. Wil je helemaal niets missen van alle activiteiten rondom deze laatste reguliere thuiswedstrijd in competitieverband, kom dan naar het stadion.”
 
“We hebben zondag namelijk een vol randprogramma. Voorafgaand aan de aftrap van het thuisduel met Fortuna Sittard huldigen wij FC Groningen onder-17, dat onlangs een historische prestatie neerzette door directe titelconcurrent Ajax in een onderlinge kampioenswedstrijd met 5-2 te verslaan. Hierdoor werd de ploeg van trainer/coach Paul Matthijs kampioen van de landelijke Eredivisie. Niet eerder is een jeugdteam van FC Groningen hierin geslaagd. Een topprestatie!”
 
Afscheid
“Zoals te doen gebruikelijk hebben we direct na afloop van de laatste reguliere competitiewedstrijd voor eigen publiek op het veld een aantal ceremoniële handelingen. We huldigen Ludovit Reis als de Payt Speler van het Jaar seizoen 2018/2019 en nemen afscheid van vertrekkende mensen. Dat is in ieder geval staflid Hennie Spijkerman en de spelers van wie nu al zeker is dat ze na dit seizoen FC Groningen zullen verlaten: Kevin Begois, Thomas Bruns en Mimoun Mahi.”
 
“Hoewel wij vorige week vanaf deze plaats hebben gecommuniceerd dat wij de koopoptie in de huurovereenkomst met Iliass Bel Hassani niet hebben gelicht, nemen wij bijvoorbeeld van hem zondagmiddag niet officieel afscheid op het veld omdat we pas na afloop van dit seizoen over zijn toekomst bij FC Groningen een definitieve beslissing nemen.”
 
Persoonlijk
“Voor mij persoonlijk wordt het ook een heel speciale dag. Het is niet alleen mijn verjaardag, maar na 23 jaar ook de laatste keer dat ik als algemeen directeur van FC Groningen bij een Eredivisieduel in eigen stadion eindverantwoordelijk ben voor de club. Het zal een dag vol met emotie zijn en ik zie toch wel een beetje op tegen het moment waarop ook van mij na afloop van de wedstrijd op het veld officieel afscheid zal worden genomen.”
 
“Wat er zondag allemaal op me af gaat komen, ga ik zien. ’s Ochtends ben ik in ieder geval bij de vrijwilligers in het Fluks Hoes en na afloop van de wedstrijd breng ik een bezoek aan het Supportershome. Het allerbelangrijkste is zondagmiddag echter het resultaat tegen Fortuna Sittard. Winst is noodzakelijk. Net als alle andere mensen met een groen-wit hart willen wij het seizoen op een FC Groningen-waardige wijze afsluiten. Het zou een wenscadeau zijn als we dit kunnen doen met deelname aan de play-offs, met een Europees ticket als ultieme kers op de taart.”
 
Wouter Frencken
“Onlangs meldden wij dat Wouter Frencken had besloten de club aan het einde van dit seizoen na acht jaar als sportwetenschapper te verlaten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Aangezien er met het oog op het nieuwe seizoen binnen de organisatie van FC Groningen enkele veranderingen worden doorgevoerd, zijn wij opnieuw met Wouter Frencken in gesprek gegaan.”
 
“Dit heeft er toe geleid dat hij verbonden blijft aan de club en vanaf komend seizoen leiding gaat geven aan een nieuwe zelfstandige tak binnen onze organisatie: de afdeling performance. Deze afdeling richt zich op alle specialismen die direct en indirect in relatie staan tot onze sportieve prestaties én op innovatieve en wetenschappelijke ontwikkelingen in het voetbal. We zijn heel blij dat wij de kwaliteiten en knowhow van Wouter Frencken hebben weten te behouden voor FC Groningen en dat hij deze nieuwe leidinggevende functie bij de voetbaltak van de club op zich wil gaan nemen.”
 
Junior Club Dag
“Tot slot van deze nieuwsbrief wijzen wij onze jongste supporters op de FC Groningen Junior Club Dag. Deze wordt morgenmiddag (woensdag – red.) gehouden in MartiniPlaza. Er worden opnieuw tal van activiteiten georganiseerd en natuurlijk is ook de eerste selectie van FC Groningen aanwezig. Wil jij een leuke middag beleven? Meld je dan snel nog aan voor de Junior Club Dag en neem je vrienden of vriendinnen mee! Aanmelden kan via www.fcgroningen.nl/junior-club/activiteiten.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws