string(9) "claudebot"

Zondag feestelijke eerste training in Haren.

Dinsdag 18 juni 2013 om 15:07

In de 433ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de actualiteit, kijkt hij vooruit naar de start van het nieuwe seizoen, zondagmiddag om 14.30 uur in Haren, en benoemt hij enkele overige activiteiten.

“Zondagmiddag begint op Sportpark De Koepel in Haren de voorbereiding op het seizoen 2013/2014. Om 14.30 uur zal de selectie onder leiding van het nieuwe trainersduo Erwin van de Looi en Dick Lukkien de eerste training van het nieuwe seizoen afwerken. Net als vorig jaar zal de training worden omlijst met een feestelijk tintje, zijn er diverse stands en zullen spelers en trainers bij de start van de training worden geïntroduceerd bij het publiek.”
Internationals
“De internationals Andraz Kirm en Marco Bizot zullen zondag nog niet van de partij zijn in Haren. Kirm had in juni nog interlandverplichtingen met Slovenië en doelman Bizot maakte tot en met afgelopen zaterdag deel uit van de selectie van Jong Oranje, dat in Israël deelnam aan het EK onder-21. De ploeg van bondscoach Cor Pot werd in de halve finales uitgeschakeld door Jong Italië. Kirm en Bizot hebben nog geen vakantie gehad en zullen dus pas later aansluiten bij de groep, die in de voorbereidingsperiode de trainingen tot de laatste week voor de start van de competitie op de velden van het sportpark in Haren zal houden.”
“Of er zondag bij de eerste training van het nieuwe seizoen ook nieuwe gezichten te zien zullen zijn, kunnen we nu nog niet zeggen. Achter de schermen zijn we druk bezig met mogelijke versterkingen. Daarnaast is het niet uitgesloten dat er ook nog spelers zullen vertrekken.”
Spelersmarkt
“Hoe dan ook zullen we bij de start van de competitie een selectie op de been hebben, die kan voldoen aan onze sportieve doelstellingen. Zoals wellicht bekend bestaat tot 1 september de mogelijkheid spelers te transfereren. Net als in voorgaande jaren zal het dus tot die datum onrustig blijven op spelersmarkt. Wij zullen in alle gevallen steeds de afweging maken wat het beste is voor de club.”
Open Dag
“Inmiddels hebben wij ook het programma van de Open Dag op zondag 7 juli in de steigers staan. We beginnen om 12.15 uur in het stadion met een wedstrijd van Oud FC Groningen tegen een team van supporters, gevolgd door een optreden van de band Mooi Wark en om 13.30 uur de traditionele spelerspresentatie, dit jaar verzorgd door coryfee Piet van Dijken. Op en rond de Boumaboulevard en parkeerterrein P2 zijn er tussen 12.00 uur en 17.00 uur diverse attracties voor jong en oud, stands en optredens van verschillende artiesten.”
Vrienden Jeugdopleiding
“Gisteravond (maandag – red.) was er in Euro Kartracing & Bowling Groningen een relatiebijeenkomst van de Vrienden Jeugdopleiding FC Groningen. Deze ‘Vrienden’ maken het mede mogelijk dat de jeugdopleiding verder professionaliseert en de kans op talentontwikkeling stijgt. Eén van de sprekers tijdens de bijeenkomst van gisteravond was de voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen, John Schurer. Hij had een daverende verrassing in petto door namens de Supportersvereniging een extra bijdrage van drieduizend euro aan de jeugdopleiding van FC Groningen toe te zeggen. De gehele jeugdopleiding, als ook directie en management van FC Groningen stellen deze genereuze geste van de Supportersvereniging FC Groningen enorm op prijs!”
“Met de mededeling dat ondergetekende zaterdagmiddag de openingshandeling zal verrichten van het kinderfeest van Kinderopvang Meander in Veendam ter ere van het 40-jarig bestaan, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’