string(9) "claudebot"

Zondag de volgende topper in Enschede.

Vrijdag 01 oktober 2010 om 14:58

FC Groningen speelt zondagmiddag om 14.30 uur in Enschede de uitwedstrijd tegen regerend landskampioen FC Twente. Het is een duel tussen de nummers 4 en 3 van de ranglijst.

Vorige week in Eindhoven handhaafde FC Groningen zich door een gelijkspel op de derde plaats van de ranglijst. De ploeg van trainer Pieter Huistra is daardoor bovendien nog steeds ongeslagen. Tegenvaller was het uitvallen van Leandro Bacuna, die zijn enkelbanden verrekte. Hij is een paar weken uit de roulatie. De inzetbaarheid van Oluwafemi Ajilore voor zondag vormt nog een vraagteken. Hij hield hamstringklachten over aan het duel van afgelopen woensdag met de Beloften. Jeroen Veldmate is de mogelijke vervanger in de selectie van komende zondag.
Positiespel
Huistra wil met zijn ploeg beter voor de dag komen dan afgelopen weekend tegen PSV. “De manier van spelen van onze kant was niet de standaard zoals wij dat tegen een topclub willen. Wat dat betreft willen we ons toch revancheren. PSV speelde een goede wedstrijd tegen ons en zette snel druk. Dus zullen wijzelf nog beter moeten worden in het positiespel. En zowel op het middenveld als in de aanval de bal langer moeten vasthouden. Het zal niet gemakkelijk worden tegen de landskampioen, maar we zullen er alles aan doen om onszelf van onze beste kant te laten zien.”
Over tegenstander FC Twente: “In vergelijking met afgelopen seizoen zoeken ze sneller de diepte. Daardoor zijn ze meer onberekenbaar. Ook dit seizoen behoren ze samen met Ajax en PSV zeker weer tot de top-3. Zo benaderen wij ze ook. Dat Twente vandaag (vrijdag – red.) achter gesloten deuren heeft getraind, is een trend die uit Engeland is komen overwaaien. Bij ons is daar geen sprake van. Hier zijn de trainingen nog gewoon openbaar.”
Nevland
Door de media werd er dan ook veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid te filmen bij de training. Liefst zes camera’s waren vrijdagochtend aanwezig in Groningen om voor te beschouwen op de topper van zondagmiddag. Het Twente-Groningen staat voor de vierde achtereenvolgende keer onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. De laatste Groningse zege in Enschede dateert van 7 november 2004 toen een zeker Erik Nevland zijn debuut maakte in het groen-wit.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’