string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zondag collecte voor RoPaRun.

Vrijdag 19 maart 2010 om 16:23

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Roda JC op zondag 21 maart zal er door leden van Stichting Hoeksche Waard Runners gecollecteerd worden voor een goed doel.

Dit goede doel is de aanvullende zorg van kankerpatiënten via de Stichting RoParun. RoParun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN en deze run is de langste non-stop estafetteloop ter wereld; het parcours is ruim 500 km. lang. Sinds 1992 liep de route vanaf de Coolsingel in Rotterdam naar de omgeving van het vliegveld Le Bourget in Parijs, maar sinds 2004 gaat de run andersom, van Parijs naar Rotterdam om organisatorische redenen.
RoParun is veel meer dan lopen alleen; het is het beleven van een avontuur. Het is topsport, het is teamsport, maar het is meer dan dat; een uniek sportevenement waarin gezonde mensen geld bijeenbrengen om de kwaliteit van het leven van hun zieke medemens te verbeteren. Niet alleen de sportieve prestatie telt, maar vooral het bedrag dat door de teams via sponsoring bijeen wordt gelopen; de opbrengst in 2009 van alle 273 deelnemende teams was bijna 4,7 miljoen euro. In de voorgaande 18 jaar is er al ruim 35 miljoen bij elkaar opgehaald. De opbrengst van de Roparun komt direct ten goede aan de zieke kinderen en kankerpatiënten zelf. De slogan van de RoParun is:
“Leven toevoegen aan dagen, waar geen dagen zijn toe te voegen aan het leven”
In de jaren 2003 t/m 2005 was ons team eerste qua teamopbrengsten en elk jaar zijn wij vaste klant op het podium. In de dertien jaar dat onze stichting nu bestaat hebben wij 900.000 euro opgehaald voor het goede doel. Naast het lopen van de RoParun organiseren wij gedurende het gehele jaar door acties waarmee wij geld ophalen voor het goede doel. Zo verkopen wij chocoladeletters en brengen wij in de maand december bijna 100.000 Kerstkaarten rond in de Hoeksche Waard. Ook zijn er twee discoavonden met muziek uit de jaren 80 en organiseren wij zelf een mini-RoParun over ruim 60 km. waarbij teams kunnen oefenen met het wisselen.
Een RoParun-team bestaat uit acht lopers en vier fietsers. Verder gaan er nog chauffeurs, masseurs en cateraars mee. De groep van acht lopers is verdeeld in twee groepen van elk vier lopers die telkens een etappe van ongeveer 50 km. afleggen. Hierbij wordt er door de lopers na elke twee kilometer gewisseld. Na een etappe neemt het tweede team de ‘stok’ over voor hun etappe. Het team wat dan gestopt is kan zich opfrissen, koolhydraten eten en vervolgens met het busje richting de volgende wisselplek. De gemiddelde snelheid tijdens de Run ligt tegen de 15 km/uur gemiddeld.

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard