string(9) "claudebot"

Zondag: collecte Nederlandse Brandwonden Stichting.

Donderdag 29 september 2011 om 15:28

Ernstige brandwonden. Ze houden je weken, soms maanden vast in het ziekenhuis. Een van de meest vreselijke verwondingen, om je daarna voor het leven te tekenen. Ze bezorgen je talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen, een ander uiterlijk en opmerkingen op straat. Zondag 2 oktober collecteert de Nederlandse Brandwonden Stichting in Euroborg.

De Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in hun dagelijkse strijd tegen de littekens. We financieren onderzoek, helpen artsen en verplegend personeel, zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen en ondersteunen slachtoffers bij het oppakken van hun leven.
Wij zijn heel erg blij dat we op zondag 2 oktober mogen collecteren bij de wedstrijd van FC Groningen tegen Ajax. De Brandwonden Stichting ontvangt geen subsidie van de overheid. De opbrengst van de jaarlijkse collecte komt rechtstreeks ten goede aan onze vier programma’s: Preventie, Zorg, Kwaliteit van Leven en Onderzoek.
Dankzij deze inkomsten kunnen we preventiecampagnes opzetten om bijvoorbeeld ouders van jonge kinderen te waarschuwen voor de gevaren van hete vloeistoffen. Maar ook ziekenhuismedewerkers van de Spoedeisende Hulp opleiden in de acute opvang en behandeling van ernstige brandwondenslachtoffers. Voor mensen met brandwonden van alle leeftijden organiseren we lotgenotencontactdagen. Zo gaat een groep jongeren jaarlijks naar de Ardennen voor een actieve vakantie waar óók gepraat wordt. Een aanzienlijk deel is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, zoals onderzoek naar littekens! Want alleen daardoor worden er nog betere behandeltechnieken voor brandwondenslachtoffers ontwikkeld.
Ook de nazorg  is voor de Nederlandse Brandwonden Stichting van groot belang, de draad weer oppakken, terug in je relaties, naar school of je sportclub bijvoorbeeld. Het geld is heel hard nodig. Bij voorbaat hartelijk bedankt voor uw gift in het stadion.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus