string(9) "claudebot"

Zondag 25-jarig bestaan Supportersvereniging centraal.

Dinsdag 22 september 2009 om 14:24

In de 248ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het competitieduel met Willem II, kijkt hij vooruit naar de wedstrijden tegen FC Utrecht en Vitesse en meldt hij diverse activiteiten in de komende week.

“Na de mooie winst op sc Heerenveen is de uitwedstrijd tegen Willem II op een flinke teleurstelling uitgelopen. In Tilburg lukte het afgelopen vrijdag niet de ingezette lijn door te trekken. Hopelijk kunnen we zondag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse de eerste thuisoverwinning van het seizoen boeken. Voor deze competitiewedstrijd zijn nog voldoende kaarten verkrijgbaar, onder meer via deze website.”

25-jarig bestaan
“Rondom het duel met Vitesse vinden er diverse activiteiten plaats met het oog op het 25-jarig bestaan van de Supportersvereniging. Voorafgaand aan de wedstrijd zal een speciaal jubileumboek worden uitgereikt en de Supportersvereniging zal tevens een cadeau aanbieden aan de jeugdopleiding van de club. Na afloop van de wedstrijd zal het bereiken van de mijlpaal van de vereniging in het Supportershome worden gevierd met onder meer live muziek en hapjes.”

“Donderdagavond komen vele (voormalig) bestuursleden van de Supportersvereniging in restaurant De Groene Kathedraal bijeen. Management en directie van FC Groningen zullen deze avond een speciale rondleiding in Euroborg verzorgen.”

Samenvatting
“Voordat al deze feestelijkheden op stapel staan, spelen we morgenavond (woensdag – red.) een belangrijk bekerduel. In Stadion Galgenwaard is FC Utrecht om 20.00 uur in de tweede ronde van de strijd om de KNVB-beker de tegenstander. RTL7 zendt de bekerwedstrijden uit en een samenvatting van onze wedstrijd staat gepland vanaf 22.45 uur. De loting voor de volgende bekerronde is donderdagavond na de samenvattingen van die dag, eveneens vanaf 22.45 uur op RTL7.”

“Vanavond (dinsdag – red.) speelt FC Groningen A1 de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. Het duel begint om 18.30 uur op Sportpark Corpus den Hoorn. In het Fluks Hoes, het nieuwe vrijwilligershome in Euroborg, krijgen 44 stewards vanavond het steward-certificaat van de KNVB uitgereikt.”

Rolly-Side
“Gisteravond (maandag – red.) was de algemene ledenvergadering van de Rolly-Side in het gebouw van Menzis op het Europapark. Namens FC Groningen was manager Jaap Kruizenga hierbij aanwezig en aan het slot van de avond was er ook een bijdrage van trainer Ron Jans.”

“Tijdens de zeer goed bezochte bijeenkomst bleek dat de minder validen tevreden zijn over de wijze waarop de club met hen omgaat. De Rolly-Side vroeg wel aandacht voor een belangrijk punt. Tijdens wedstrijden wil een gedeelte van het publiek zich nog wel eens opstellen op de omloop achter de rolstoelers en dan een consumptie nuttigen. Regelmatig wordt hierbij gemorst, hetgeen vanzelfsprekend overlast geeft bij de minder validen, die voor hen zitten.”

Hinderlijk
“Ook op andere plekken in het stadion kan het hinderlijk zijn voor de mensen op de bovenste rij van de eerste ring als mede-supporters morsen bij het nuttigen van consumpties, terwijl ze zich direct achter deze mensen op de omloop ophouden. Wij verzoeken een ieder dan ook rekening te houden met mede-bezoekers en zeker de ruimte achter de minder validen vrij te houden, zodat overlast voorkomen wordt.”

FC Groningen TV
“In FC Groningen TV is morgenavond (woensdag – red.) onder meer een terugblik te zien op het competitieduel met Willem II, waarbij er aandacht is voor de honderdste competitiewedstrijd van Koen van de Laak in het shirt van FC Groningen. Ook Mariano Bombarda, speler bij beide clubs, komt aan het woord. Daarnaast werd Tom Hiariej gevolgd, die onlangs deelnam een gametoernooi in de stad.”

‘De macht van het voetbal’
“Volgende week maandag is er in Euroborg een bijeenkomst van de Noorder Pers Sociëteit, met als thema ‘De macht van het voetbal’. Centraal hierbij staan de ontwikkelingen rondom eigen media, zoals FC Groningen TV. Ondergetekende gaat hierover in discussie met sportjournalist Henk Mulder (Dagblad van het Noorden), Henk Kok (verslaggever bij RTV Noord en NOS Langs de Lijn) en programmamaker Emiel Venema van FC Groningen TV. Goos de Boer, hoofd Nieuws en Sport bij RTV Noord, is de gespreksleider.”

Paul de Leeuw
“Afgelopen zaterdag was Groby, de mascotte van de FC Groningen Junior Club, te gast in de nieuwe televisieshow van Paul de Leeuw. In het programma, genaamd ‘Lieve Paul’, kunnen mensen vragen stellen die vervolgens door Paul de Leeuw zo goed mogelijk worden beantwoord. Groby was samen met andere mascottes uitgenodigd om antwoord te geven op de vraag: ‘Hoe moet een mascotte zich gedragen?’ Heb je de uitzending gemist? Via de website van de Junior Club is de uitzending terug te zien.”

Sponsorwebsite
“Vrijdagmiddag is de maandelijkse borrel voor Hattrick’s Club leden en ABN AMRO Business Corner leden. Tijdens deze activiteit in de Hattrick’s Pub in Euroborg wordt een presentatie gegeven over de nieuwe sponsorwebsite van de club.”

“Vrijdagavond geeft ondergetekende een lezing voor de sponsors van voetbalvereniging Damacota in Nieuwe Pekela.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’