string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zivkovic: ‘Zag op Twitter dat ik bij de selectie zat’.

Zondag 02 december 2012 om 18:08

Wederom maakte een talent uit de eigen jeugdopleiding zijn debuut in het eerste van FC Groningen. Richairo Zivkovic, zestien jaar oud, kwam in de 84ste minuut als invaller voor David Texeira binnen de lijnen. De aanvaller maakte in de korte speeltijd indruk en kreeg zelfs nog een kans om te scoren. Hoewel hem dat niet lukte betitelde Zivkovic zondag 2 december 2012 als een ‘prachtige dag'.

Zivkovic heeft de leeftijd van een B-junior, speelde de laatste weken mee in A1, deed een enkele keer mee met het Beloftenelftal en maakte zondagmiddag zijn debuut in de Eredivisie. De dag voor het treffen met Heracles Almelo speelde de spits nog een uur mee in de wedstrijd van FC Groningen A1 tegen Heerenveen. “Het gaat snel, maar ik vind niet dat het te snel gaat,” zegt Zivkovic over zijn stromachtige ontwikkeling. “Als ik goed genoeg ben, mag het van mij gebeuren. Het is het begin van hopelijk een mooie carrière.”
Trainer Robert Maaskant verklapte het nieuws dat Zivkovic bij de wedstrijdselectie zou zitten op vrijdag tijdens het wekelijkse perspraatje. De aanvaller zelf wist toen nog van niks. “Ik zat op school en werd gefeliciteerd door vrienden. Ik zag op Twitter dat ik bij de selectie zat. Later die vrijdag werd ik gebeld door mijn trainer bij A1 dat ik inderdaad bij de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo zou zitten.”
Het debuut in Euroborg is voor Zivkovic een droom die uitkomt. Het had een werkelijk droomdebuut kunnen worden als hij de kans die hij kreeg, kon verzilveren. “Als je hier in de D’tjes komt, is het een droom om in het stadion te voetballen. Ik kreeg inderdaad nog een kans, maar de keeper kwam goed uit. Ik zat vol in de sprint en had geen tijd om na te denken.”
De toegestroomde media wilden allemaal met de debutant spreken. Zivkovic bleef echter opvallend rustig onder alle aandacht van camera’s en schrijvende media. “Ik ben vooral blij en ga hiervan genieten. Ik begin pas net. Ik wil eerst hier in Groningen een basisplek veroveren, plezier hebben en genieten.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard