Zivkovic scoort voor uitgeschakeld Oranje onder-19.

Maandag 18 november 2013 om 15:46

Richairo Zivkovic heeft maandagmiddag in Georgië opnieuw een doelpunt gemaakt voor Oranje onder-19. Het was echter niet voldoende om Nederland een ronde verder te brengen in de EK-kwalificatie. Er werd met 2-1 verloren en daardoor eindigde Oranje als derde in de groep achter gastland Georgië en Wales.

Zivkovic stond net als in de eerste wedstrijd tegen Moldavië in de basis en speelde deze keer de volle negentig minuten. Hij scoorde op slag van rust de gelijkmakende 1-1. In de tweede helft scoorde Georgië echter 2-1 en wist Oranje niet opnieuw langszij te komen. De 6-0 zege van Wales op het reeds uitgeschakelde Moldavië was exact genoeg voor de Welshmen om Oranje te passeren. Nederland eindigde daardoor op doelsaldo op de derde plek en is daarmee uitgeschakeld in de EK-kwalificatie.
Oranje
Afgelopen weekend kwam Oranje onder-19 in het onderlinge duel tegen Wales niet verder dan 0-0. Zivkovic was invaller in dat duel. In het eerste groepsduel met Moldavië (3-0) scoorde Zivkovic één van de drie treffers.
Oranje onder-18 speelt een vierlandentoernooi in Turkije. Roland Baas, verdediger van A1, speelde zaterdag de volle negentig minuten tegen gastland Turkije. Het werd 0-0. Eerder verloor de ploeg zonder Baas van Duitsland met 2-1. Maandagmiddag was Tsjechië de derde en laatste tegenstander. Baas speelde de eerste helft. Ook deze wedstrijd eindigde in 0-0, waardoor Nederland als gedeeld derde eindigde op het drielandentoernooi.
Jong Oranje speelt maandagavond in Toulon tegen Jong Frankrijk. Doelman Stefan van der Lei is bij de ploeg van bondscoach Albert Stuivenberg, die enkele dagen geleden in Slowakije met 2-2 gelijkspeelde tegen de plaatselijke leeftijdsgenoten, derde doelman.
Buitenland
Maandagavond speelde Jong Hongarije tegen Jong Oostenrijk. Het was een uitwedstrijd voor de Hongaren. Krisztian Adorjan kwam niet in actie en zat niet bij ‘de achttien’. Eerder deze periode verloor Hongarije thuis met 2-0 van Jong Albanië in de EK-kwalificatie. Adorjan speelde in dat duel ruim een uur.
Andraz Kirm speelt met Slovenië op dinsdag 19 november om 18.00 uur tegen Canada. Slowakije is reeds uitgeschakeld voor het WK en speelt een oefeninterland. Filip Kostic had zich geblesseerd afgemeld voor een tweetal interlands met Jong Servië.