string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zivkovic: ‘Lekker rennen, voetballen en proberen te scoren’.

Zaterdag 22 maart 2014 om 22:25

FC Groningen – Vitesse was in meerdere opzichten een speciale wedstrijd voor de jongelingen in de selectie van FC Groningen. Richairo Zivkovic scoorde en sloot een speciale week af, Hans Hateboer had een vak vol supporters op de tribune en Arjen Hagenauw maakte zijn debuut in het eerste elftal.

FC Groningen kwam via Richairo Zivkovic al na tien minuten op voorsprong. De snelle spits was vanwege zijn doelpunt, maar ook vanwege het transfernieuws van eerder deze week, een populaire speler voor de journalisten in de catacomben van Euroborg. “Het is voor een voetballer fijn dat er duidelijkheid is en ik ga na dit seizoen een mooie transfer maken, maar voor nu focus ik mij volledig op FC Groningen en wil ik het ook graag daarover hebben.” Het tekent de professionaliteit van de 17-jarige aanvaller van de Trots van het Noorden.

Kritisch
“We hebben met 3-1 gewonnen en dat is het belangrijkste. Voor een spits is het lekker dat je al na tien minuten een doelpunt maakt, maar ik moet ook kritisch op mezelf blijven. Ik kreeg in de eerste helft nog twee grote kansen die erin hadden gemoeten.”

Het tactische plan om met Zivkovic de ruimte achter de verdediging van Vitesse te bespelen, pakte goed uit. “Dat was één van de plannen. Je weet dat er tegen Vitesse veel ruimte ligt en daar ligt mijn kracht. Lekker rennen, voetballen en proberen te scoren. Ik had ook het vertrouwen dat we zouden winnen. We moesten wel, konden ons niet veroorloven om te verliezen. Als we zouden verliezen kelder je nog verder naar beneden, dus het moest. We hebben het als team goed gedaan, ik ben trots op iedereen.”

Hateboer
Hans Hateboer had zaterdagavond tegen Vitesse de nodige dorpsgenoten uit Beerta op de tribune zitten. Zo`n 350 supporters uit Beerta gaven gehoor aan de speciale actie van FC Groningen en enkele plaatselijke initiatiefnemers en lieten zien trots te zijn op Hans Hateboer. “Ik heb ze gezien, een heel vak vol. Het is toch wel speciaal dat ze voor jou komen. Het is mooi dat we de drie punten hebben gepakt. Voor hen, maar zeker ook voor onszelf. Na het douchen zal ik mijn shirt geven aan de voorzitter van THOS, mijn oude amateurclub. Die krijgt vast een mooi plekje.”

Hagenauw
Het publiek in Euroborg zag in blessuretijd nog een debutant binnen de lijnen komen. Arjen Hagenauw, aanvaller van de Beloften, mocht de laatste minuten meedoen als invaller voor Filip Kostic. “Mooi natuurlijk, het geeft me een trots gevoel en hier doe je het toch allemaal voor. Ik heb de nodige tegenslag gekend, maar dit is zeker een hoogtepunt.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard