string(9) "claudebot"

Zivkovic gunt oude amateurclub duel met bekerwinnaar.

Woensdag 20 mei 2015 om 15:19

FC Groningen sluit zaterdagmiddag het succesvolle seizoen 2014/2015 af met een oefenwedstrijd tegen F.V.V. in Foxhol. De Trots van het Noorden komt tegen de vijfdeklasser nog eenmaal in actie, alvorens spelers en staf gaan genieten van een welverdiende vakantie. In Foxhol kijkt iedereen reikhalzend uit naar het duel met de bekerwinnaar.

F.V.V. vierde onlangs het 85-jarig jubileum en is verheugd dat de FC zaterdag naar het Sportpark aan de Julianastraat in Foxhol afreist. “We willen FC Groningen feliciteren met het winnen van de KNVB beker en het is natuurlijk fantastisch dat de club direct na de reguliere competitie met deze prachtige prijs een bezoek brengt aan F.V.V.,” zegt voorzitter Berend Veen in een speciaal door FC Groningen Media gerealiseerd programmaboekje.
Aangeboden
De wedstrijd tussen F.V.V. en FC Groningen is mede tot stand gekomen door de inspanningen van voormalig FC’er Richairo Zivkovic. De huidige spits van Ajax heeft als blijk van waardering richting F.V.V. deze oefenwedstrijd aangeboden aan de amateurclub waar het voor Zivkovic allemaal begon.
Jeugdinternational Zivkovic is wellicht het grootste talent, dat de club ooit heeft gekend. De aanvaller is echter niet de enige talentvolle voetballer afkomstig van F.V.V.. Keziah Veendorp, speler van FC Groningen A1, zette zijn eerste stappen op het voetbalveld eveneens bij F.V.V., alvorens hij naar Hoogezand en later FC Groningen vertrok. En ook FC Groningen C1-speler Ashraf Hezam is afkomstig van F.V.V..
Hoog niveau
Ook in het verleden heeft F.V.V. enkele grote voetballers voortgebracht. Denk aan namen als Jan Blijham, Tjalling Dilling en Reint Brouwer, die allen op hoog niveau hebben gevoetbald.
Tegenwoordig komt het eerste elftal van de vereniging uit in de vijfde klasse op zondag. De ploeg van trainer Marinus Siekman is dit jaar in de middenmoot van de competitie geëindigd. Iedereen bij de vereniging uit Foxhol kijkt uit naar de wedstrijd tegen de huidige KNVB-bekerwinnaar.
Kaarten
Het duel tussen F.V.V. en FC Groningen wordt op zaterdag 23 mei om 14.30 uur afgetrapt en zal plaatsvinden op het Sportpark aan de Julianastraat in Foxhol. Kaarten zijn voorafgaand aan de wedstrijd te koop op het sportpark en kosten € 7,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen tot en met 12 jaar.
Toegangskaarten voor F.V.V. – FC Groningen zijn tevens te koop bij de volgende voorverkoopadressen:
– QB’s onderdelenshop Hoogezand
– Foxy Flower Foxhol
– Tankstation Gulf R. Löhr
– Café de Wigwam Martenshoek
– Bloemenshop van der Laan Hoogezand
– Kantine F.V.V.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’