string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zivkovic: ‘Focus op voetbal’.

Woensdag 14 mei 2014 om 12:13

FC Groningen plaatste zich afgelopen zaterdag voor de zesde keer in de historie voor de finale van de play-offs. Voor doelman Marco Bizot is het de eerste keer dat hij dergelijke wedstrijden speelt en hetzelfde geldt voor spits Richairo Zivkovic. Het zijn drukke weken voor de jongeling, want buiten de belangrijke wedstrijden op het voetbalveld, zit hij middenin de examentijd op school.

Niet voor niets slaakt de spits een diepe zucht als hem wordt gevraagd of hij het druk heeft. “Maar ik heb mijn focus volledig op het voetballen,” stelt Zivkovic. “Buiten het voetbal concentreer ik me op school. Het is moeilijk plannen, maar dat is een uitdaging. Het examen van morgen is voor mij uitgesteld, die maak ik in juni. Dat is geen herkansing, maar een inhaalronde. Gelukkig ging ik met voldoendes de examens in. Met school moet het wel goedkomen, ik ben een slimme jongen.”  
Eerste grote finale
Stress kent de koele aanvaller dan ook niet, ook niet als het gaat om het voetballen. “Dit is de eerste grote finale die ik meemaak, maar ik ben zelf niet extra zenuwachtig. Je merkt wel dat er meer druk op staat en de gezonde spanning aanwezig is. We hebben een goede reeks neergezet en ik hoop dat we over twee wedstrijden van AZ kunnen winnen.”
Doelman Marco Bizot speelde in het seizoen 2011/2012 met Cambuur in de halve finale van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Vorig seizoen stond de doelman onder de lat voor FC Groningen in de tweeluik tegen FC Twente, tevens een halve finale. “Met Cambuur speelden we tegen VVV-Venlo en werden we in de laatste minuut uitgeschakeld (4-3 – red.). Vorig jaar hadden we natuurlijk een beetje pech in de laatste tien minuten tegen FC Twente. Dit is voor mij dus ook de eerste echte finale.”
Beloning
“Het zijn de wedstrijden waar we het hele seizoen naartoe hebben gewerkt, een beloning op het seizoen,” zegt Bizot. “Ik vind het de twee mooiste wedstrijden van het seizoen en nu moeten we er staan, maar het is natuurlijk alleen echt leuk als je ze wint. We gaan gewoon ons eigen spel spelen en willen onze goede reeks voortzetten. In de competitiewedstrijd werden we de eerste twintig minuten in Alkmaar overlopen, maar dat was een heel andere fase. We zullen er net als in de laatste wedstrijden vanaf minuut één staan en dan zal ons dat niet nogmaals gebeuren.”  

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard