string(9) "claudebot"

Ziekenboeg nog niet leger; Kunst bij selectie.

Vrijdag 29 januari 2010 om 15:14

FC Groningen reist zaterdag me zestien spelers af naar Alkmaar voor het duel met regerend landskampioen AZ. In vergelijking met vorige week zijn Frank Olijve (blessure) en Michael Jansen (verhuurd) afgehaakt. Jorrit Kunst van de Beloften is nieuw bij de selectie.

De ziekenboeg is nog altijd gevuld met langdurig aan knieën geblesseerden Ondrej Svejdik, Petter Andersson, Jeffrey Rijsdijk en Sepp De Roover. Tim Sparv (lies) is nog enkele weken uit roulatie. Koen van de Laak (enkel) en Theo Lucius (kuit) worden ook nog niet terug verwacht in de komende twee duels.

Tom Hiariej (enkel) en Nicklas Pedersen (enkel) trainen wel weer met de groep, maar zitten nog niet bij de ‘achttien’. Frank Olijve heeft op de training bij de Beloften een enkelblessure opgelopen. Ook Danny Post kampt met een enkelkwetsuur. Darryl Lachman tenslotte, is de komende weken geschorst wegens een rode kaart in de Beloften. Hij heeft bovendien last van zijn knie.

Er is wat gegroeid
Trainer Ron Jans verwacht zaterdag een scherp AZ te zien. “Bij ons is er een prima gevoel. Het zal een lastige pot worden, waarbij met name de aanvallers van hen zullen reageren op de kritiek van de afgelopen week. Ze hebben te kampen met een paar schorsingen, maar hebben mogelijkheden genoeg om vervangers op te stellen.”

“Je kunt bij ons goed merken dat we een nieuwe start hebben gemaakt. Er zijn een paar nieuwe spelers en de herstart is voor ons heel welkom geweest. De oefenwedstrijd tegen Ajax, goede trainingsweken, de resultaten tegen Heerenveen en Twente hebben eraan geholpen. We hebben lekker getraind de laatste tijd en er is wel wat gegroeid. Het is een belangrijke basis voor het feit dat ik mezelf ook heel prettig voel in deze fase.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus