Zevende thuiszege op rij brengt FC naar plek acht

6 april 2019

FC Groningen heeft voor de zevende keer achtereen een wedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion in winst omgezet. Thuis tegen Excelsior werd het zaterdagavond 1-0. Invaller Paul Gladon was net als dinsdagavond matchwinner. Door de zege stijgt de Trots van het Noorden naar plek acht op de ranglijst van de Eredivisie.

In de 29ste speelronde van de Eredivisie keerde bij FC Groningen Jeffrey Chabot terug in de basisopstelling, na een schorsing van één duel. Tim Handwerker bleek niet wedstrijdfit waardoor Amir Absalem als linksback aan de aftrap verscheen. Mimoun Mahi keerde terug in de basiself. Eén en ander betekende dat Thomas Bruns en Iliass Bel Hassani op de reservebank begonnen. Naast Kevin Begois en Jannik Pohl was ook Ajdin Hrustic niet van de partij. Daarnaast ontbraken Lars Kramer en Daniël van Kaam, die eerder op de dag met Jong FC Groningen wonnen van de zaterdagamateurs van Ajax.

De wedstrijd begon voor FC Groningen prima met meteen een grote kans, maar na een stormachtig eerste kwartier kwamen de Rotterdammers terug in de wedstrijd. Het was net als afgelopen dinsdag een rommelige wedstrijd met slechts een handvol kansen voor beide ploegen. In het eerste uur had FC Groningen twee schoten binnen de palen laten aantekenen tegen Excelsior slechts één.

Na een kwartier in de tweede helft werd er een dubbele wissel toegepast. Paul Gladon en Django Warmerdam kwamen binnen de ploeg voor Mo El Hankouri en Ludovit Reis. Voor laatstgenoemde was het alweer zijn zevende wedstrijd in twintig dagen tijd. Gladon was dinsdagavond het goudhaantje en werd dat deze zaterdagavond 6 april opnieuw. Op aangeven van Amir Absalem schoot Gladon de 1-0 binnen.

De rest van de wedstrijd hield FC Groningen de gunstige marge van één. Het betekende de zevende thuiszege op een rij en de zesde keer achtereen dat de Trots van het Noorden met één doelpunt verschil als winnaar uit het Hitachi Capital Mobility Stadion stapte. Door de zege stijgt FC Groningen naar plek acht op de ranglijst van de Eredivisie. Excelsior daalde juist één positie en is nu de nummer 16 van Nederland. Op zondag 14 april treedt FC Groningen in Friesland aan tegen de nummer 10, sc Heerenveen.

190406EOB9684

Laatste nieuws