string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zeven internationals van diverse leeftijden op pad.

Dinsdag 03 oktober 2017 om 10:49

Zeven spelers van FC Groningen zijn of gaan deze interlandperiode op pad om wedstrijden te spelen in diverse vertegenwoordigende elftallen. Mimoun Mahi doet dat voor Marokko, vier spelers in diverse Oranje-teams en daarnaast twee spelers in jeugdteams van respectievelijk Zweden en Finland.

Mimoun Mahi speelt met Marokko op zaterdagavond 7 oktober om 21.00 uur een thuiswedstrijd tegen Gabon in de WK-kwalificatiegroep C van Afrika. Marokko staat momenteel één punt achter koploper Ivoorkust en heeft in november de wedstrijd tegen het genoemde Ivoorkust nog voor de boeg. De winnaar van de groep gaat naar het WK in Rusland in 2018.

Jong Oranje
Oussama Idrissi is onderdeel van de selectie van Jong Oranje, dat vrijdag 6 oktober om 18.00 uur aftrapt tegen Letland. Vier dagen later, op dinsdag 10 oktober om 17.00 uur wordt in Oekraïne gespeeld tegen de huidige koploper in de groep. Nederland staat met één punt uit twee duels op plek vijf van de kwalificatiepoule voor het EK onder-21 van 2019 in Italië en San Marino.

Juninho Bacuna is geselecteerd voor een tweetal oefenwedstrijden met Oranje onder-20 tegen respectievelijk Duitsland en Polen. Op donderdag 5 oktober wordt in Hardenberg gespeeld tegen de Duitsers. Aanvang is dan 17.00 uur. Op maandag 9 oktober wordt in Polen gespeeld vanaf 14.00 uur.

Kwalificatie
Tom van de Looi van FC Groningen onder-23 speelt met Oranje onder-19 EK-kwalificatie. In ’s Gravenzande en Lisse wordt 4 oktober om 16.00 uur afgetrapt tegen Malta. Drie dagen later, zaterdag 7 oktober om 16.00 uur is de wedstrijd tegen Hongarije. Dinsdag 10 oktober om 18.00 uur wordt gespeeld tegen Slovenië.

Daniël van Kaam van FC Groningen onder-19 is alsnog opgeroepen voor Oranje onder-18 dat donderdag 5 oktober vanaf 18.30 uur op de KNVB Campus in Zeist oefent tegen de leeftijdsgenoten van Oostenrijk. Zweden onder-18 met Hampus Finndell oefent vandaag, dinsdag 3 oktober, en donderdag 5 oktober tweemaal met de 2000-lichting tegen de leeftijdsgenoten van Zwitserland.

Elite Ronde
Oskari Sallinen is met Finland onder-17 hard op weg om de Elite Ronde van de kwalificatie voor het EK te bereiken. Na een 0-0 gelijkspel met IJsland werd afgelopen zaterdag met 1-0 gewonnen van Rusland onder-17. Sallinen speelde ruim een uur mee. Vandaag, dinsdag 3 oktober, is een zege op de Faer Öer voldoende om de laatste-32. Het beslissende duel begint om 12.00 uur met Sallinen vanaf de bank.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’