Zeven internationals onderweg; Van Kaam naar EK

20 maart 2017 / vandaag

Twee spelers van de eerste selectie, twee van FC Groningen onder-23 en drie uit de rest van de opleiding spelen de komende periode interlands. Daniël van Kaam plaatste zich met Oranje onder-17 voor de EK-eindronde, later dit voorjaar in Kroatië.

Middenvelder Simon Tibbling is door de Zweedse bond geselecteerd voor twee oefeninterlands met Jong Zweden. De ploeg speelt in het Spaanse Marbella op vrijdag 24 maart tegen Servië. Drie dagen later, maandag 27 maart, is Tsjechië tegenstander. In juni neemt Jong Zweden deel aan het EK onder-21.

Oussama Idrissi is opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje-bondscoach Art Langeler. Ook FC-keeperstrainer Sierd van der Berg behoort tot de staf van dat team. Op vrijdag 24 maart en maandag 27 maart speelt Oranje tegen respectievelijk Finland en Oostenrijk. Middenvelder Ajdin Hrustic speelt met Jong Australië, op 24 en 27 maart eveneens tegen Oostenrijk en Finland.

WK-kwalificatieduels
Voor aanvaller David Browne van FC Groningen onder-23 staat er een tweetal WK-kwalificatie-interlands op de rol. Op donderdag 23 maart (7.00 uur Nederlandse tijd) speelt zijn vaderland Papua-Nieuw Guinea thuis tegen Tahiti. Vier dagen later, maandag 27 maart (opnieuw 7.00 uur Nederlandse tijd), is de return op Tahiti. In juni volgen nog twee duels met de Solomon Eilanden. De winnaar van de groep van drie neemt het in een play-offs op tegen de winnaar van de andere groep met onder meer Nieuw-Zeeland.

Naar het EK
Afgelopen week plaatste Oranje onder-17 zich voor het EK onder-17 in Kroatië. FC Groningen onder-17-speler Daniël van Kaam (rugnummer 17) maakte dinsdag 14 maart zijn opwachting als invaller in de wedstrijd tegen België (2-0). Zondagmiddag speelde hij de volledige 80 minuten in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Italië, dat samen met Nederland naar het EK in Kroatië gaat.

Hampus Finndell is opgeroepen om met Zweden onder-17 in de Eliteronde in Oostenrijk te spelen. Op donderdag 23, zaterdag 25 en dinsdag 28 maart speelt Zweden achtereenvolgens tegen Oekraïne, gastland Oostenrijk en Frankrijk. Ook hier staan er twee tickets op het spel voor de eindronde die van 3 tot en met 19 mei wordt gehouden.

Oefeninterlands
Tom van de Looi speelt met Oranje onder-18 oefeninterlands tegen Oostenrijk (donderdag 23 maart, uit) en Tsjechië (maandag 27 maart te Lisse). Joël van Kaam is door bondscoach Peter van der Veen opgenomen in de selectie van Oranje onder-15 dat op dinsdag 28 (thuis) en donderdag 30 maart (uit) oefent tegen België onder-15. Doelman Levi de Ron van FC Groningen onder-15 staat stand-by voor dit tweeluik.

IMG-20170319-WA0009
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws