string(9) "claudebot"

Zeven internationals FC Groningen opgeroepen.

Maandag 29 mei 2017 om 09:49

Zeven spelers van FC Groningen zijn (voorlopig) opgeroepen voor de nationale A-selecties van achtereenvolgens Nederland, Marokko, Noorwegen, Bosnië, Australië en Papua Nieuw-Guinea en de onder-23 selectie van Zweden. Een overzicht.

Doelman Sergio Padt is afgelopen weekend met een select gezelschap van twaalf Oranje-klanten afgereisd naar Portugal voor de start van de voorbereiding op het WK-kwalificatieduel met Luxemburg van vrijdag 9 juni. Zondagavond werd de selectie uitgebreid tot twintig personen.

Woensdag 31 mei speelt het Nederlands Elftal in Agadir tegen Marokko. Na die wedstrijd sluit nog een handvol spelers aan, onder wie Arjen Robben. Met een selectie van 28 spelers zal worden toegewerkt naar de oefeninterland Nederland-Ivoorkust van zondag 4 juni in Rotterdam.

Marokko
Mimoun Mahi behoort tot de selectie van Marokko, die op woensdag 31 mei in Agadir als ‘sparring partner’ zal optreden van Nederland. Op vrijdag 9 juni speelt Marokko in de voorronde van de Afrika Cup een uitwedstrijd tegen Kameroen.

Ruben Jenssen hoort dinsdag 30 mei of hij wordt opgeroepen voor Noorwegen, dat zaterdag 10 juni een WK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Tsjechië en drie dagen later, op dinsdag 13 juni, oefent tegen Zweden.

Bosnië
Samir Memisevic mag zich melden bij Bosnië, dat vrijdag 9 juni thuis speelt tegen Griekenland in de WK-kwalificatiereeks. Simon Tibbling zit in de voorselectie van Jong Zweden, dat van 6 tot en met uiterlijk 30 juni deelneemt aan het EK onder-21. Op dinsdag 30 mei wordt de definitieve selectie kenbaar gemaakt.

Ajdin Hrustic zit in de voorselectie van Australië dat op donderdag 8 juni in de Aziatische zone een WK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Saudi-Arabië. Op 13 juni spelen de Socceroos een oefeninterland tegen Brazilië. Die is de opmaat naar de Confederations Cup, waarin tussen 19 en 25 juni in de groepsfase wordt gespeeld tegen Duitsland, Kameroen en Chili. De finale van dat toernooi is zondag 2 juli.

PNG
David Browne, tenslotte, zag een schorsing van twee duels worden teruggebracht tot één en zal daardoor de beide komende interlands van Papua Nieuw-Guinea kunnen meespelen. Op vrijdag 9 juni wordt de uitwedstrijd tegen de Solomon Eilanden worden gespeeld en vier dagen later, op dinsdag 13 juni is de terugwedstrijd in de hoofdstad Port Moresby.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus