string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zes FC’ers geselecteerd voor interlands.

Vrijdag 20 maart 2009 om 14:37

Marcus Berg en Andreas Granqvist behoren tot de definitieve selectie van Zweden. Danny Holla is voor het eerst geselecteerd voor Nederland B. Tom Hiariej en Shkodran Metaj spelen komende week voor het Nederlands Beloftenelftal. Leonard Nienhuis komt in actie met Oranje onder-19.

Verdediger Andreas Granqvist en spits Marcus Berg zijn definitief geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijd Portugal-Zweden op zaterdag 28 maart in Porto en de vriendschappelijke wedstrijd tussen Servië en Zweden die op woensdag 1 april in Belgrado zal worden gespeeld.

Danny Holla is door bondscoach Johan Neeskens opgenomen in de selectie voor de oefenwedstrijden van Nederland B tegen Jong Duitsland (vrijdag 27 maart in Ahlen) en Jong Italië (dinsdag 31 maart in Kerkrade).

Verdediger Tom Hiariej en middenvelder Shkodran Metaj behoren tot de voorselectie van het Nederlands Beloftenelftal. Het team van bondscoach Hans Schrijver speelt vrijdag 27 maart in Wijchen een oefenwedstrijd tegen NEC. Darryl Lachman staat voor dit duel op de standby-lijst.

Oranje onder-19 bereidt zich voor op de tweede kwalificatiefase voor het EK onder-19 in Oekraïne, later dit jaar. Op vrijdag 27 maart wordt in Smederevo gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Servië. Op dinsdag 31 maart speelt de ploeg in Rosmalen tegen Roemenië. Doelman Leonard Nienhuis is geselecteerd voor beide duels. Aanvaller Serhat Koç van FC Eindhoven, na de zomer Groningen-speler, staat ook op de lijst. Middenvelder Mart Dijkstra en aanvaller Pepijn Kluin staan standby.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard