string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zelfde selectie tegen Vitesse.

Vrijdag 25 september 2009 om 11:16

De selectie die afgelopen woensdag de derde ronde van het bekertoernooi bereikte, zal zondag ook op jacht gaan naar de eerste thuiszege in het seizoen 2009/2010. Dat betekent dat geen van de vijf geblesseerden terugkeert.

Trainer Ron Jans kan dus nog niet beschikken over Morten Nordstrand, Tom Hiariej, Petter Andersson, Jeffrey Rijsdijk en Luciano da Silva. “We hadden eerder deze week gehoopt dat Nordstrand zou kunnen terugkeren, maar hij is nog niet zo ver. Tom Hiariej is wel weer volledig aangesloten bij de groep, maar zal eerst minuten gaan maken in de Beloften.”

Weg omhoog
Jans in reactie op de vraag of er iets te zien is van de druk: “Het gekke is, dat we daar helemaal niets van merken als we trainen of wedstrijden bespreken. En wel op het moment dat het erop aan komt, in de wedstrijden zelf dus. In zo’n situatie wordt soms teveel gevoetbald om geen fouten te maken. Terwijl spelers juist moeten laten zien waar onze kwaliteiten liggen.”

Afgelopen woensdag werd dit laatste in de loop van wedstrijd steeds meer gedaan. “Je zag het al in de aanloop naar de 0-1, dat spelers iets van zich afgooiden. En voor Danny Holla en Nicklas Pedersen leek de goal zelfs een soort van bevrijding. Als ploeg moeten we dit nu vaker laten zien. We moeten nu niet blijven hangen in een incident, maar het spel en resultaat vasthouden. Ook zondag moeten we winnen. Dan kun je pas zeggen dat Groningen de weg omhoog heeft ingezet.”

Tegenstander
Afgelopen seizoen wist Vitesse onder leiding van trainer Theo Bos de drie punten uit Euroborg weg te kapen. Dat wil Groningen zich niet opnieuw laten gebeuren. Jans: “Vitesse is een wisselvallige ploeg die hoge pieken, maar ook diepe dalen heeft gekend. Vorig seizoen hebben we gezien hoe gevaarlijk ze kunnen zijn (2-3 – red.). Dit jaar staat het duel voor ons echter in het teken van de eerste zege in Euroborg.”

Bos over de tegenstander: “FC Groningen heeft genoeg kwaliteit om hoger te spelen dan waar ze nu staan. Toch is het altijd afwachten hoe het seizoen voor ze gaat verlopen. Het zou niet de eerste club zijn die door een slechte seizoensstart een moeilijk jaar tegemoet gaat. Als die nieuwe jongens eenmaal goed op elkaar zijn ingespeeld, moet FC Groningen zeker nog kunnen stijgen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’