string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zelfde elf uit tegen Ajax.

Vrijdag 07 december 2012 om 14:31

Afgelopen zondag won FC Groningen in Euroborg met 2-0 van Heracles Almelo. Morgenavond, zaterdag 8 december, zal de FC met dezelfde basisopstelling aantreden als in die wedstrijd. In de selectie is één wijziging te bespeuren.

Jonas Ivens keert namelijk terug bij de selectie van achttien spelers. Hij neemt daarin het stokje over van Stefano Magnasco. Verder ontbreken Género Zeefuik, Matias Jones, Filip Kostic, Tom Hiariej, Suk Hyun-Jun nog altijd bij de selectie.
Heilig vuur
Lorenzo Burnet en Mitchell Schet zijn weer fit, maar Maaskant miste in de afgelopen dagen het ‘heilige vuur’ om terug te keren in het elftal en liet ook hen beiden buiten de selectie. Bij de achttien zitten opnieuw wel Nick Bakker van de B-kern en B-junior Richairo Zivkovic, die allebei afgelopen weekend hun seizoendebuut maakten.
Over de tegenstander Ajax: “Het is voor beide ploegen apart omdat we elkaar in korte tijd twee keer zullen treffer. Los van wat we in Amsterdam voor resultaat neerzetten, moet het vooral een leerzame trip worden. Van ons wordt niet verwacht dat we ‘even’ simpel winnen. Toch gaan we dat natuurlijk proberen.”
Wisselingen
“De afgelopen vier wedstrijden zijn we ongeslagen gebleven. Toch zijn er de nodige wisselingen geweest in het elftal. De tweede helft tegen Heracles Almelo hebben we aardig wat spektakel geboden. Nu kunnen we het tegen een topploeg laten zien en kijken of we ook stappen in de mentale weerbaarheid hebben gemaakt. Of we overeind kunnen blijven onder moeilijke omstandigheden.”
“De voorbereiding was donderdag en vrijdag niet ideaal omdat we op kunstgras moesten training. Maar vooruit, met die omstandigheid moet je omgaan. We hebben in ieder geval besloten met het dak van de bus dicht naar Amsterdam af te reizen,” sloot Maaskant af met een kwinkslag.

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard