string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zelfde elf als afgelopen twee duels.

Vrijdag 22 februari 2013 om 14:09

FC Groningen start zaterdagavond in Euroborg met dezelfde elf spelers als in de afgelopen twee competitieduels. Tegen PEC Zwolle wordt om 19.45 uur afgetrapt. Er zijn nog voldoende kaarten beschikbaar in de vrije verkoop.

De selectie van achttien spelers is op één plek aangepast. Stefano Magnasco wordt vervangen door Mitchell Schet omdat trainer Robert Maaskant graag een extra optie in de voorhoede  achter de hand wil hebben als in de wedstrijd meer creativiteit wordt gevraagd.
Tegenstander
Over de tegenstander zei Maaskant vrijdagmiddag het volgende: “PEC Zwolle is een ploeg die het goed doet. Zij hebben een kleinere begroting dan FC Groningen, maar hebben ook ex-Bundesligaspelers als Mateusz Klich en Denni Avdic rondlopen. Ze hebben het goed gedaan tegen topclubs, wonnen bijvoorbeeld bij PSV, speelden gelijk tegen Twente en wonnen afgelopen weekend thuis van Feyenoord.”
“In hun achterhoofd zal de bekerwedstrijd van woensdagavond meespelen. Dan nemen ze het op tegen PSV. Spelers willen niet geblesseerd raken, fit blijven en misschien geen onnodige energie verspillen. Ook de ranglijst liegt niet. Bovendien is Zwolle nooit dominant geweest in de kansenverhouding. Elke wedstrijd heeft de tegenstander meer gecreëerd dan PEC. Wij zullen daarvan gebruik moeten maken. Nu scoren we zelf natuurlijk niet makkelijk, dus zullen we een veelvoud aan kansen moeten creëren.”
Smaakt naar meer
“In de uitwedstrijd hebben we in Zwolle in de tweede helft uitstekend gespeeld en werd het duel in de slotfase in ons voordeel beslist. We zullen nu moeten doorzetten wat we aan het doen zijn. De komende drie tegenstanders hebben ons voor de winterstop telkens drie punten opgeleverd. Dat hebben we tegen PEC-uit, Roda-thuis en NAC-uit telkens met veel arbeid voor elkaar gekregen. Na de winterstop hebben deze ploegen allemaal aansprekende resultaten gehaald.”
“Ons doel is nu opnieuw negen punten te halen. Dan maken we opnieuw een sprong in de competitie en groeit het vertrouwen. Het spreekwoord ‘als het kan, dan moet het’ gaat hier op. In mentaal opzicht heeft de relatief jonge groep een kleine terugval gehad na de 1-0 tegen Vitesse. Alle spelers zijn op revanche belust. Bovendien was de sfeer in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk goed. Voor de jongens voelde de steun van het publiek erg goed en dat smaakt zeker naar meer!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’