Zelfde basiself verwacht voor clash met PSV

12 december 2017

FC Groningen begint morgenavond, woensdag 13 december, tegen PSV naar verwachting in dezelfde opstelling als de afgelopen twee uitwedstrijden. De aftrap in het Noordlease Stadion is om 18.30 uur. Trainer Ernest Faber wil zijn basiself ‘vertrouwen geven’ na de vier punten, die in de beide duels op vreemde bodem werden behaald. “Ook tegen PSV gaan we kansen krijgen,” aldus de FC-trainer.

Het lijstje van afwezige spelers bevat nog steeds drie namen: Kasper Larsen die in Italië revalideert en na de winterstop weer volledig fit hoopt terug te keren, Ruben Jenssen die herstellend is van ziekte en na PSV weer hoopt aan te sluiten en Ajdin Hrustic die met zijn liesblessure alweer een individueel programma volgt.

Volledig fit
Faber laat weten dat voor het treffen met PSV vanuit FC Groningen onder-23 Tom van de Looi en Jan Hoekstra aansluiten bij de eerste selectie. Doelman Sergio Padt volgde uit voorzorg een licht afwijkend programma. “Vooral om hem extra herstel te geven en hem volledig fit te kunnen laten starten tegen PSV. De hele groep is weer aardig ‘ontdooit’ na de expeditie in Limburg,” refereert Faber aan de winterse omstandigheden tijdens de wedstrijd tegen Roda JC en de barre terugreis vanuit het diepe zuiden naar het hoge noorden.

Koploper
PSV is de koploper van de Eredivisie en kent geen geheimen voor de FC-trainer, die op een steenworp afstand van het Philips-stadion is opgegroeid. “Het is een mooie club met goede spelers en zijn niet voor niets de koploper. Maar ook tegen PSV zullen we ruimtes gaan krijgen. Als wij weer durf en lef tonen, dan hebben we zeker kans op een resultaat. PSV zal geduldig z’n kansen afwachten en heeft iets recht te zetten na de 3-0 nederlaag tegen Ajax.”

Bij de les
Faber complimenteerde de grasmeesters voor het uitstekend bespeelbare hoofdveld in het Noordlease Stadion, waarop dinsdagochtend nog werd getraind. “Dit is de eerste van nog drie wedstrijden tot de winterstop en die reeks willen we goed afsluiten. We willen met een goed gevoel de winterstop in kunnen, om in januari ook weer met een goed gevoel op te starten. We zullen ook in mindere wedstrijden punten moeten pakken en wat stabieler moeten worden. Morgen zal de start van de wedstrijd bepalend zijn en daarnaast de vorm van de dag. We zullen in ieder geval vanaf het begin goed bij de les moeten zijn.”

Laatste nieuws