string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zelfde achttien tegen ADO Den Haag.

Dinsdag 26 oktober 2010 om 14:02

De selectie van FC Groningen wordt niet gewijzigd ten opzichte van de spelersgroep die afgelopen zaterdag in Nijmegen met 3-2 onderuit ging. Woensdagavond speelt de FC in een uitverkocht Euroborg tegen ADO Den Haag. Aanvang is 19.00 uur.

Hiariej (hamstrings) en Shkodran Metaj (enkel) zijn nog niet inzetbaar en maken waarschijnlijk aanstaande maandag weer hun opwachting op het trainingsveld. Oluwafemi Ajilore (hamstrings) is weer aan de groepstraining begonnen, maar zit nog niet bij ‘de achttien’.
De spelers hebben de knop snel omgezet na afgelopen zaterdag. Trainer Pieter Huistra na de laatste training van dinsdagochtend: “Morgen staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma na de uitglijder tegen NEC. We hebben erop gehamerd dat het begin goed moet zijn, in tegenstelling tot afgelopen zaterdag. Het voordeel is dat we in de vertrouwde thuisomgeving spelen. Het is de kwaliteit van een topteam om ook de juiste concentratie in elke uitwedstrijd te kunnen oproepen.”
Over de tegenstander: “We spelen tegen ADO Den Haag, dat net als wij goed aan de competitie is begonnen. Het is een extreme ploeg gezien de twintig treffers voor en twintig tegen na tien duels. Dat hun topscorer Bulyikin ontbreekt, is niet perse een voordeel voor ons. Hij is een statische spits en zonder hem komt er meer voetbal en beweging in de ploeg. Daarmee lijkt het spel dus veel op dat van NEC.”
“Zelf hebben we geleerd van de afgelopen wedstrijd. De eerste twaalf minuten hebben we in de nabespreking uitvoerig aan bod laten komen. Dat we binnen vier dagen alweer aan de bak kunnen, is mooi. Het is een ‘Europese week’ en daarmee merken de spelers ook wat het inhoudt extra duels te spelen. Het is intensief, maar ook leuk. Dat we spelen in een uitverkocht Euroborg op een doordeweekse avond, is een positief gegeven. We willen er meteen vanaf het begin bovenop zitten en agressief van start gaan. We hebben wat recht te zetten en willen ons publiek wat laten zien!”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard