string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zelfde achttien beschikbaar tegen Twente.

Vrijdag 21 januari 2011 om 14:11

FC Groningen zal komende zondag met dezelfde achttien selectiespelers aantreden tegen FC Twente. Trainer Pieter Huistra heeft nog niet de beschikking over de geschorste Tim Sparv en de geblesseerde Koen van de Laak.

De inzetbaarheid van Jeroen Veldmate (hamstring) vormt nog een vraagteken. De verdediger wordt zaterdag nog getest en kan wellicht nog aan de selectie worden toegevoegd. Trainer Pieter Huistra – die afgelopen dinsdag zijn 44ste verjaardag vierde met het bereiken van de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi – blikt vooruit naar de komende speelweek.
“In Genemuiden hebben we onze eerste ‘echte’ wedstrijd onder druk gespeeld. Het was een nuttig duel. Het was een lastige opgave om ze te verslaan en ik ben redelijk tevreden over de manier waarop we dat hebben gedaan. Al was de 3-2 uitslag misschien nog wat vertekenend. We zijn in ieder geval heelhuids uit de strijd gekomen.”
Voor Utrecht en Heerenveen treft Groningen zondag Twente in Euroborg. “Een duel tussen de nummers 4 en 2 van de ranglijst. Het verschil is vooraf drie punten. Het is een uitdaging te laten zien dat we ook tegen FC Twente ons eigen spel kunnen spelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat gaan goed. De automatismen en vastigheden groeien nog steeds. Spelers herkennen situaties steeds beter.”
Daarna volgen binnen een week nog twee cruciale duels. “Het zijn drie wedstrijden die in grote mate het vervolg van de competitie zullen bepalen. Gisteren (donderdag – red.) heeft de ploeg vrij gehad en vanaf nu volgen de wedstrijden elkaar in hoog tempo op. Fysiek is het een goede test of de ploeg een dergelijke belasting aan kan. Ook is het interessant te ontdekken op de ploeg driemaal in korte tijd dezelfde scherpte en concentratie kan bereiken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’