Zeldzaam thuisverlies Jong FC tegen Volendam: 0-3.

Maandag 04 april 2016 om 21:14

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 3-0 verloren van Jong FC Volendam. Voor de ploeg van trainer Alfons Arts was het de tweede thuisnederlaag van het seizoen. Door de nederlaag staat de ploeg nu op de vijfde plek van de ranglijst.

Jong FC Groningen won half februari voor het laatst een officiële wedstrijd, speelde vervolgens tweemaal gelijk en verloor drie weken terug met 3-0 bij Jong Sparta Rotterdam. Thuis tegen FC Volendam speelde de Beloften-ploeg zonder inbreng van de eerste selectie tegen de ploeg die eerder het seizoen in eigen huis met 5-0 te sterk was voor Groningen.
In de eerste twintig minuten tastten de beide ploegen elkaar af. Tien minuten voor de pauze gaf doelman Jordi van Stappershoef een lange pass van achteruit en was het Gerry Vlak die door de FC-defensie brak en de 0-1 kon aantekenen. Dat was ook de ruststand.
In de tweede helft werd de wedstrijd wat feller, maar wist de thuisclub amper uitgespeelde kansen te creëren. Het gevaar kwam uit een handvol vrije trappen vlak buiten de zestien, die telkens door de Volendammer goalie werden gepakt. Twintig minuten voor tijd veroorzaakte verdediger Joël Amakodo een strafschop toen hij spits Jordy Hilterman vloerde in de zestien meter.
Soufiane Laghmouchi benutte de starfschop en in de resterende twintig minuten kwam de overwinning van de Volendammers niet meer in gevaar. In de extra tijd van de tweede helft bepaalde Laghmouchi met zijn tweede treffer van de avond de eindstand op 0-3.
In de reguliere ranglijst zakt Jong FC Groningen naar de vijfde plek. Groningen heeft nu 27 punten uit zeventien wedstrijden en speelt over drie weken thuis tegen Jong Achilles ’29. In de ranglijst voor de instroom in de Jupiler League is Groningen eveneens gezakt. Plaatsing voor de Tweede Divisie heeft de ploeg evenwel nog steeds in eigen hand.