Zeges voor A1, B1 en D3.

Zaterdag 01 oktober 2011 om 21:28

De oudste twee jeugdteams van FC Groningen hebben zaterdagmiddag hun competitieduels gewonnen. C1, C3 en D1 gingen onderuit, terwijl de D3 won.

FC Groningen/Cambuur A1 – NAC Breda A1 2-1 (0-1)
Op Corpus den Hoorn boekte FC Groningen een belangrijke zege op hekkensluiter NAC Breda A1. Na vijf minuten kwam de ploeg van trainer Paul Raveneau al op achterstand. Oussama Mekkaoui scoorde de openingstreffer. Na de pauze stelde de FC orde op zaken. Uit een voorzet van Jesse Renken scoorde Tigran Gazarjan in de 48ste minuut de gelijkmaker. Acht minuten voor tijd besliste diezelfde Gazarjan de wedstrijd door een voorzet van Mark Diemers binnen te werken. Door de tweede zege van de competitie stijgt de A1 naar de negende plek van de ranglijst met zes punten uit vijf duels.
De Graafschap B1 – FC Groningen/Cambuur B1 1-2 (0-1)
In Doetinchem nam de FC de voorsprong toen Harris Memic in de vijftiende minuut de bal in eigen doel werkte. Vijf minuten na de pauze verdubbelde Glenn Bijl de score. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Memic voor de thuisclub de aansluitingstreffer, maar in de 1-2 kwam geen verandering meer. De ploeg van trainer Peter Moltmaker is na de nederlaag van AFC nu alleen koploper in de Eerste Divisie A met 13 punten uit vijf duels.
FC Utrecht C1 – FC Groningen/Cambuur C1 2-1 (1-0)
De C1 verloor in Utrecht. In de eerste helft kwam Groningen na 25 minuten op achterstand. In de tweede helft herstelde de gasten zich. In de dertiende minuut maakte Stand Haanstra de 1-1 op aangeven van Niels Ridderstap. In de laatste minuut scoorde Utrecht de winnende treffer. Na vier speelronden staat de ploeg van trainer Rick Mulder op de vierde plek met zeven punten.
FC Groningen/Cambuur C3 – ADO Den Haag C2 1-2 (1-0)
Op Corpus den Hoorn hield de C3 lang stand tegen de fysiek veel sterkere koploper. In de veertiende minuut kwam de thuisclub op voorsprong door een treffer van Lorenzo Valente. In de tweede helft duurde het nog 22 minuten voordag Den Haag de gelijkmaker scoorde. Twee minuten later scoorde Den Haag ook de 1-2 en stond de ploeg van René Wollerich met lege handen. Na vijf duels staat de ploeg met vier punten op de achtste plek van de ranglijst.
FC Twente Academie D1 – FC Groningen/Cambuur D1 7-0 (1-0)
In Hengelo kreeg de D1 van Groningen/Cambuur na vijf minuten een tegentreffer te verwerken. In het restant van de eerste helft werd niet gescoord. In het tweede halfuur scoorde de thuisploeg aan de lopende band: in de 41ste, 43ste, 55ste, 59ste, 60ste en 62ste minuut. Na vijf wedstrijden staat de ploeg van Hugo Alves Velame op de zevende plek met zeven punten.
FC Groningen/Cambuur D3 – Emmen D1 5-1 (2-0)
Op eigen veld had FC Groningen niet veel moeite met de Emmenaren. In de achtste minuut maakte Orkun Kökcü de 1-0. Vier minuten later maakte hij ook 2-0. Twee minuten na de pauze maakte Lion Kalentjev 3-0. Tien minuten later maakte hij ook de 4-1 en weer tien minuten later bepaalde hij de eindstand op 5-1. De D3 staat met tien punten uit vier duels op de tweede plek van de ranglijst achter koploper Be Quick.