Zeges voor A1, B1, D1 en D2.

Zaterdag 06 december 2008 om 19:25

De jeugdteams van FC Groningen hebben een redelijk succesvolle zaterdag achter de rug. De A1 en B1 wonnen hun thuiswedstrijden. C1 verloor op eigen veld. De D1 en D2 zegevierden eerder op de dag, terwijl C2 een oefenduel gelijkspeelde.

FC Groningen A1 had al voor de pauze een redelijk riante voorsprong opgebouwd tegen NEC A1. Al in de vierde minuut schoot Nick van der Valk zijn ploeg naar 1-0. In de negentiende minuut maakte Norair Mamedov er 2-0 van uit een strafschop. De ploeg van trainer Paul Raveneau verzuimde het karwei vervolgens definitief af te maken. Een klein kwartier voor het einde van de tweede helft scoorden de Nijmegenaren de aansluitingstreffer. In de 2-1 stand kwam in de slotfase echter geen verandering meer. De A-jeugd, dat tot vorige week nog hekkensluiter was, staat na veertien duels op de achtste plaats van de Eredivisie.

De B1 speelde op kunstgras thuis tegen FC Twente/Heracles. Na de eerste helft stond een gelijke 1-1 tussenstand op de borden. De FC-treffer was gemaakt door Yoëll van Nieff. Na de onderbreking kwamen de Tukkers op een 2-1 voorsprong. Tegen de veldverhoudingen in kwam FC Groningen in de slotfase op gelijke hoogte. Michael Kenter scoorde de 2-2 en even later zelfs ook nog de 3-2, waardoor de Groningers hun positie in het linkerrijtje verstevigden.

De C1 ging voor het eerst sinds de openingsspeeldag onderuit. Al voor de pauze scoorde FC Twente/Heracles C1 tweemaal. In de score kwam in de tweede 35 minuten geen verandering meer. Ondanks de nederlaag staat de ploeg van trainer Grafton Holband nog altijd op de tweede plek in de Eerste Divisie A.

De C2 oefende bij Vitesse/AGOVV en kwam in Arnhem tweemaal achter. Firosan Ademi vereffende tot tweemaal toe die achterstand: 2-2. De D1 speelde eerder al tegen Vitesse/AGOVV D1 en zegevierde met ruime cijfers: 4-0. Richairo Zivkovic maakte voor de pauze 1-0 en in het tweede halfuur ook de 3-0 en 4-0. Ahmed Amedi Ndiyisaba tekende voor de 2-0.

De D2 speelde de sportparkderby tegen GRC Groningen. Tot tweemaal toe wist GRC in de eerste helft een achterstand weg te werken. Via een 4-2 ruststand won de FC uiteindelijk met 5-2. Topscorer Stan Haanstra maakte vier treffers. Dave Bosgraaf maakte de vijfde treffer van FC-zijde.