Zegereeks ten einde in Almelo.

Zaterdag 15 oktober 2011 om 22:04

FC Groningen heeft zaterdagavond met 2-1 verloren van Heracles. In Almelo scoorde Suk Hyun-Jun de gelijkmakende 1-1, maar ging Willy Overtoom als matchwinner van het veld. Na drie overwinningen komt er een einde aan de zegereeks van de FC dat Excelsior, De Graafschap en Ajax versloeg voor de interlandperiode.

Bij FC Groningen was er één wijziging ten opzichte van de winnende elf in de achtste speelronde, toen Ajax met 1-0 verslagen werd. Kees Kwakman was geblesseerd aan de lies en werd in de basis afgelost door Jonas Ivens. Koen van de Laak en Danny Holla waren er ook nog niet bij in Almelo. Nicklas Pedersen en Thomas Enevoldsen stonden op de blessurelijst, waardoor er bij de achttien weer ruimte was voor Suk Hyun-Jun, Tom Hiariej en Henk Bos.
In de eerste tien minuten kreeg Lorenzo Burnet een schotkans voor de gasten en Willy Overtoom een namens de thuisploeg. Daarna nam Heracles Almelo, zoals bijna traditioneel in het eigen Polman Stadion, de touwtjes in handen. Echte kansen wist de uitploeg echter lange tijd te voorkomen. Groningen was in de 27ste minuut zelfs dichtbij de openingstreffer toen Leandro Bacuna de bal in het doel werkte na een Block van Virgil van Dijk in de zestien meter. Bacuna stond echter buitenspel en dus vlagde assistent Dave Goossens terecht.
Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak toen Lerin Duarte van ongeveer twintig meter uithaalde en de bal via het lichaam van Tim Sparv in de linkerkruising vloog, buiten bereik van Brian van Loo. Opnieuw twee minuten later voorkwam Mark Looms met een prachtige sliding de gelijkmaker toen David Texeira een strakke voorzet van Dusan Tadic wilde binnen glijden. In het restant van de eerste helft zag ook Heracles een goal afgekeurd, toen Glynor Plet duwde terwijl hij een hoekschop binnenwerkte.
De tweede helft begonnen trainer Peter Bosz en Pieter Huistra met ongewijzigde ploegen. Verdediger Lorenzo Burnet en Virgil van Dijk waren in het eerste bedrijf door arbiter Ed Janssen op de bon geslingerd. In de vijfde minuut kreeg de thuisclub een kans maar schampte Plet de bal voorlangs het doel van Brian van Loo. Vervolgens moest Vejinovic aan de zijde van de thuisploeg het veld geblesseerd verlaten. Na een klein uur spelen was Jonas Ivens gevaarlijk met een van richting veranderd afstandsschot dat tot hoekschop werd verwerkt.
Met nog een klein halfuur op de klok werd David Texeira aan de zijde van de groen-witten vervangen door Suk Hyun-Jun die terugkeerde van een langdurige schorsing. Na een mispeer van Mark Looms ter hoogte van de middellijn stoomde Suk rechtdoor naar het vijandelijke doel en schoof hij de 1-1 langs doelman Pasveer: 1-1. Dat was in de 73ste minuut. Twee minuten later schoot de Zuid-Koreaan voorlangs. Het duel was in die fase aantrekkelijk voor de toeschouwers. In de 76ste minuut claimde Heracles een strafschop toen Tadic de bal in de eigen zestien tegen zijn hand kreeg, maar arbiter Janssen zag er geen opzet in.
Tien minuten voor tijd zorgde Willy Overtoom met een razendsnelle counter en een schot dat van rechts in het linkerdoelnet plofte voor de winnende treffer en de drie punten. Henk Bos kwam even later nog als invaller in de ploeg voor Leandro Bacuna maar in de score kwam geen verandering meer, hoewel Suk met zijn aanwezigheid nog wel voor onrust zorgde. De komende twee weken staan thuiswedstrijden tegen FC Twente en Feyenoord op het programma in Euroborg.
Van Loo; Kappelhof, Ivens, Van Dijk, Burnet; Kieftenbeld, Sparv; Bacuna (83’ Bos), Andersson, Tadic; Texeira (65’ Suk).
Rest bank: Luciano, Johansson, Jones, Hiariej, Keurntjes.
Afwezig: Van de Laak, Pedersen, Enevoldsen, Kwakman, Holla.