string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zege in Rotterdam maakt einde aan reeksen.

Zaterdag 24 maart 2012 om 16:14

FC Groningen heeft vrijdagavond in Rotterdam een einde gemaakt aan een reeks van vier duels zonder punten en een reeks van negen uitduels zonder zege. Excelsior werd met 1-0 verslagen door een treffer van Lorenzo Burnet na 18 minuten. Door de overwinning is de aansluiting met de strijd om play-offtickets teruggevonden.

In de aanloop naar het duel was er veel te doen geweest over het duel. Niet in de laatste plaats over de vervoersregeling die was opgelegd door de Rotterdamse overheden. FC Groningen en haar supporters wilden laten blijken dat een verplichte combi naar een dergelijk duel een absurde maatregel is en bepaalde na raadpleging van de fans geen verkoop op te starten voor deze wedstrijd. Het was voor het eerst sinds 20 februari 2002 dat er geen uitfans aanwezig konden zijn bij een officieel duel van de FC.
Destijds won FC Groningen in Den Bosch een cruciaal duel om handhaving in de Eredivisie met liefst 1-4 en zaten er toch nog enkele honderden fans tussen het Bossche publiek op de hoofdtribune. Ruim tien jaar later was uitsluitend het uitvak gevuld met medewerkers van FC Groningen en waren in de rest van het stadion behalve spelers en staf geen FC’ers aanwezig. Ook leden van de Raad van Commissarissen en de directie en management van de club, geblesseerde spelers en aanhang van de trainer zagen het duel in het uitvak, terwijl sponsors van FC Groningen afzagen van het bijwonen van deze wedstrijd.
Na een verplichte buscombi voor FC-personeel arriveerde het gezelschap rond zeven uur in het stadion en een uur later stond alles in het teken van drie broodnodige punten. Forse kansen voor David Texeira (2x), Leandro Bacuna en Petter Andersson werden nog gekeerd. Maar in de achttiende minuut was het dan toch raak. Vanuit het uitvak was het eerst lastig waar te nemen wie er scoorde, maar na raadpleging van de diverse sociale media werd duidelijk dat Lorenzo Burnet, de nummer 18, in de achttiende minuut de 0-1 had gescoord. Uit een rebound van een schot van Petter Andersson.
In het restant van de eerste helft trof een afstandsknal van Leandro Bacuna nog de paal achter goalie Wesley de Ruiter. Na de pauze speelde de ploeg van trainer Pieter Huistra naar het ‘vak met hooligans’ van de FC toe, zoals Huistra zijn collega’s na afloop betitelde. Met verse krachten van Tom Hiariej en Suk Hyun-Jun bleef Groningen de meeste dreiging houden, maar bleef het tot de allerlaatste seconde van de vier minuten extra tijd hartstikke spannend. Het laatste fluitsignaal leverde een vreugde-uitbarsting op bij spelers en protesterende fans.
Met drie punten in de knip en een voorlopige stijging ‘met stip’, terug naar de achtste plek van de ranglijst, gaat FC Groningen eindelijk weer eens een lekker weekend tegemoet. Een weekend dat door het ingaan van de zomertijd eigenlijk een uurtje te kort duurt. De concurrentie voor de achtste plek (en hoger) komt zaterdag en zondag in actie. En daarna staat op zaterdag 31 maart om 18.45 uur in Euroborg de noordelijke derby op het programma. Met de zege van vrijdagavond kan die ontmoeting met louter positieve energie worden gespeeld!
Opstelling FC Groningen
Luciano; Luis Pedro, Van Dijk, Kappelhof, Burnet; Andersson, Sparv (58’ Hiariej); Jones, Bacuna, Tadic; Texeira (71’ Suk).
Rest bank: Van Loo, Pedersen, Keurntjes, Bakker, Bos.
Opstelling Excelsior
De Ruiter, Van Deelen, Smith, Nieveld (84’ Oost), Scheimann, Wattamaleo (65’ Te Vrede), Alberg, Jansen, Maatsen, Janga, Kalisse (46’ Bruins).
Rest bank: Deckers, Eekman, Broerse, De Graaf.
Toeschouwers: 3.461
Score: 18’ Burnet (-) 0-1
Scheidsrechter: Higler
Officials: De Vree, De Vries, Manschot
Gele kaarten: 33’ Sparv, 76’ Smith

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard