string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zeefuik verdwijnt uit de basisopstelling.

Vrijdag 10 mei 2013 om 14:38

In de 34ste en laatste speelronde staat Género Zeefuik niet aan de aftrap in het thuisduel met Ajax. David Texeira zal in de punt van de aanval starten. Leandro Bacuna begint als rechtsbuiten en op het middenveld keert Maikel Kieftenbeld terug in de startopstelling.

Bij FC Groningen ontbreken Nick Bakker (kruisband), Luciano da Silva (familie-omstandigheden) en Johan Kappelhof (ziek). De rest van de selectie is fit en inzetbaar. Stefan van der Lei maakt zijn opwachting als reservedoelman achter Marco Bizot.
Trainer Robert Maaskant: “We hebben Luciano de ruimte gegeven om naar Brazilië af te reizen. Zijn vader is ernstig ziek en ligt in het ziekenhuis. Luciano is een echte familieman en het is dus een zware tijd voor hem. We weten niet exact hoe lang hij in Brazilië zal blijven. Er is een kans dat hij niet voor het einde van de play-offs terugkeert.”
De laatste weken stond Género Zeefuik in de basis, maar aanstaande zondag hoort hij niet tot de startende elf. Maaskant: “Hij was te wisselvallig in de afgelopen weken. Zijn kracht ligt in balbezit op de rand van de zestien van de tegenstander. Zondag verwachten we toch iets verder van de goal van Ajax te staan. Met meer ruimtes zijn spelers als David Texeira en Alex Christovao van grotere waarde. Of Zeefuik bij ‘de achttien’ zit, beslissen we zaterdag nog.”
“We zullen zondag compact spelen en vanuit de tactische discipline. We hebben deze week prima getraind. Gisteren (donderdag – red.) ging het nog vooral om tactiek en uitvoering en was de discipline prima. Het was echter nog  niet op het scherp van de snede. De kunst is de intensiteit elke dag op te bouwen richting de wedstrijddag en zondag op die honderd procent te zitten. We weten exact wat bij Ajax de instelling is. Het zijn op en top profs die het seizoen hier in Euroborg goed willen afsluiten. En wij willen dat punt binnen spelen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard