Zeefuik mist door schorsing twee wedstrijden

24 september 2018

De KNVB heeft Deyovaisio Zeefuik voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Dit betekent dat de verdediger deze week de thuiswedstrijden tegen FC Twente (TOTO KNVB Beker) en FC Utrecht moet missen. Zeefuik kreeg na inmenging van de Video Assistant Referee (VAR) vlak voor rust de rode kaart van scheidsrechter Pol van Boekel in het thuisduel met AZ.

In dezelfde wedstrijd werd Ajdin Hrustic zondagmiddag met twee gele kaarten van het veld gestuurd. De middenvelder is hierdoor automatisch voor één competitieduel geschorst en dat is komende zondag tegen FC Utrecht. Alleen bij een directe rode kaart, zoals in het geval van Zeefuik, gaat de schorsing per direct in bij een volgende officiële wedstrijd.
 
Omdat Hrustic twee keer geel heeft gekregen in een Eredivisieduel, geldt de schorsing ook in competitieverband en dus niet voor het bekerduel van komende donderdag tegen FC Twente. Voor deze bekerwedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion is Hrustic dus wel speelgerechtigd.

Gele kaart tegen AZ

Laatste nieuws