Zeefuik met goal naar play-offs; Sparv en Kirm onderuit.

Vrijdag 07 september 2012 om 23:00

Género Zeefuik heeft vanavond met Jong Oranje de play-offs om deelname aan het EK onder-21 van 2013 bereikt. Hij scoorde de 2-0 in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Oostenrijk. Tim Sparv en Andraz Kirm startten hun WK-campagne met een nederlaag.

Zeefuik stond in de basis van de ploeg van bondscoach Cor Pot en was verantwoordelijk voor de 2-0 van Jong Oranje tegen Jong Oostenrijk. Bij rust stond Nederland met 3-0 voor. Vlak na de 3-1 van Oostenrijk werd Zeefuik afgelost door Rick ten Voorde, die de eindstand op 4-1 bepaalde.
Aanvaller Zeefuik heeft in anderhalf jaar nu 11 keer in Jong Oranje gespeeld en scoorde daarin tien doelpunten. De play-offs om deelname aan het eindtoernooi in Israël worden in de interlandperiode in oktober afgewerkt in een uit- en thuisduel.
Tim Sparv stond – in zijn 24ste interland – bij Finland als middenvelder in de basis in de thuiswedstrijd tegen Frankrijk. Een tegendoelpunt halverwege de eerste helft besliste het duel in het voordeel van de Fransen: 0-1. In de tweede helft ontving Sparv nog een gele kaart. Dinsdag oefent Finland in Tsjechië.
Andraz Kirm speelde voor Slovenië zijn 47ste interland voor zijn vaderland Slovenië. De middenvelder stond in de basis in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland en verloor met 2-0. Komende dinsdag gaat Slovenië op bezoek bij Noorwegen, dat eveneens startte met een 2-0 nederlaag.