string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zeefuik, Kostic en Johansson ontbreken op eerste training.

Vrijdag 04 januari 2013 om 15:08

FC Groningen is vrijdagochtend gestart met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Op de eerste training van 2013 op het TCN Trainingscomplex ontbraken Género Zeefuik, Filip Kostic en Emil Johansson om uiteenlopende redenen. De selectie van trainer Robert Maaskant vliegt zaterdag naar Valencia om vervolgens in Oliva een trainingskamp van een week op te slaan.

Zeefuik en Kostic meldden zich vrijdagochtend vroeg met griep(verschijnselen) in Euroborg. De spits had koorts en werd linea recta terug naar huis gestuurd. Daar moet hij de komende dagen herstellen van zijn griepaanval, zodat Zeefuik eventueel dinsdag alsnog naar Oliva kan reizen.
Voorzorg
Kostic zal naar verwachting zaterdagochtend in alle vroegte wel gewoon kunnen aansluiten bij het vertrek naar Spanje. “Hij had lichte griepverschijnselen”, laat trainer Robert Maaskant weten. “Wij hebben hem uit voorzorg naar de rest van de groep toe naar huis gestuurd. We verwachten Filip morgenochtend gewoon weer hier zodat hij mee kan vliegen naar Oliva.”
Dat geldt niet voor Johansson. De verdediger is nog in Zweden. Maaskant daarover: “Emil blijft nog een week langer in Zweden om helemaal te herstellen. Hij was nog niet volledig fit. Daarnaast geven we hem nog de ruimte om zich te oriënteren op een eventueel nieuwe club.” Algemeen directeur Hans Nijland laat weten dat Johansson in de belangstelling staat van IFK Göteborg.
Lindgren
De vrijdagochtendtraining betekende ook de officiële rentree van Rasmus Lindgren in Groningen. De Zweed tekende eind november een contract voor 3,5 jaar in Euroborg, dat inging op 1 januari. Lindgren was eerder al een weekje in Nederland om zich onder meer te richten op nieuwe huisvesting en trainde bij die gelegenheid al een aantal keer mee met de groep. Vanaf nu maakt Lindgren definitief deel uit van de selectie van Maaskant.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard