Zeefuik: ‘Keuze was eigenlijk erg makkelijk’

22 juni 2018

Deyovaisio Zeefuik speelde zich afgelopen halfjaar nadrukkelijk in de kijker en maakt definitief de overstap van Ajax naar FC Groningen. De rechtsback gaf vrijdagmiddag op de persconferentie in het Noordlease Stadion aan dat zijn hele omgeving bij hem aangaf te moeten blijven en Zeefuik ziet voor zichzelf ook voldoende punten om zich verder te kunnen ontwikkelen bij de Trots van het Noorden.

Nadat algemeen directeur Hans Nijland de familie en vriendin van Zeefuik welkom heette en de overeenkomst voor drie seizoenen benoemde, gaf Ron Jans een toelichting op het aantrekken van de 20-jarige rechtsback. “Vanaf augustus hebben we Zeefuik diverse keren bekeken en op een vrijdagavond (15 september 2017 – red.) ben ik zelf maar eens naar Helmond gereden om hem te bekijken,” aldus Jans.

Drive
Zeefuik werd al vergeleken met onder anderen Kurt Elshot en Danny Buijs, maar Jans deed daar nog eens een schepje bovenop. “Theo Laseroms (oud-verdediger van onder meer NAC, Sparta en Feyenoord, zesvoudig Oranje-international en befaamd om zijn tackles) had als bijnaam ‘de Tank’ en ik denk dat ‘Deyo’ zijn opvolger is. Positieve eigenschappen zijn ‘niet opgeven’, kracht en overtuiging. Na het vertrek van Todd Kane afgelopen winter, hebben we werk gemaakt van Zeefuiks komst. De supporters en ook het team reageerden goed op zijn drive en die zal absoluut blijven.”

Blijven
Daarna was het woord aan de speler zelf. “Voor mij was de keuze voor FC Groningen erg makkelijk. Er was concrete interesse van ADO Den Haag en een buitenlandse club, maar iedereen in mijn omgeving gaf mij een bevestiging van mijn gevoel. Eerst was er al Hans Nijland, die na een paar wedstrijden al aangaf dat ik moest blijven,” lachte Zeefuik. “Dan zijn er de fans, die me overal aanspraken met: ‘Blijven hè’. Andere mensen in mijn omgevingen gaven het aan en ook mijn teamgenoten zagen me graag blijven.”

Zeefuik gaf aan dat hij zich in Groningen graag verder wil ontwikkelen. “In het begin speelden we nog niet echt goed, maar in de loop van de maanden ging het steeds beter. Er kwam een positieve sfeer in het team. En aan de rechterkant ging Ritsu Doan steeds beter voetballen. Ik kreeg eerst wat gele kaarten, vooral omdat ik me bemoeide met opstootjes. Mijn tackles zijn vooral op de bal en die zal ik zeker blijven maken. Mijn rol is verder simpel: gewoon mijn teamgenoten helpen!”

180622EOA8616

Laatste nieuws