Zeefuik keert terug in basis na schorsing

1 februari 2019

Deyovaisio Zeefuik is zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Willem II terug van een schorsing van één wedstrijd en zal weer in de basis staan. Het duel in de 20ste speelronde begint morgenavond om 19.45 uur in het Koning Willem II Stadion. Afwezigen in de selectie van trainer Danny Buijs zijn Ritsu Doan (Asian Cup), Lars Kramer (schorsing) en Jannik Pohl (speelt in onder-23). Ko Itakura behoort voor het eerst tot de wedstijdselectie en kan in Tilburg zijn debuut maken voor FC Groningen.

Na de zege op Heracles Almelo sprong FC Groningen naar plek 13 op de ranglijst en na de nipte nederlaag bij koploper PSV staat de Trots van het Noorden opeens weer onder de streep, op plek 16. Trainer Danny Buijs is niet bezig met de stand op de ranglijst. “Op zondagavond bij Studio Sport zie ik hem voorbij komen, maar het heeft nu weinig nut om allerlei scenario’s te gaan doorrekenen. We moeten eerst maar eens zorgen dat we op 35 punten komen en daarna kijken hoeveel wedstrijden er nog te spelen zijn en hoe anderen ervoor staan.”

Driehonderd
De afgelopen week werd er volop gespeculeerd over de opvolging van algemeen directeur Hans Nijland en volgens Danny Buijs heeft die discussie geen invloed op de prestaties. “Natuurlijk houd het mijzelf bezig. Ik ben onderdeel van de club en mijn contract loopt volgend jaar door. Dus het zou gek zijn als het me niet zou interesseren. Maar het heeft geen invloed op de wedstrijden of de sfeer binnen de groep. Het team ervaart volop steun van het publiek tijdens de thuiswedstrijden. Morgenavond (zaterdag – red.) zullen er ook weer driehonderd fans meereizen. Dat is een mooi gegeven.”

De personele bezetting van FC Groningen is bijna optimaal. “Ritsu Doan keert donderdag 7 februari terug nadat hij in Japan nog een paar dagen bij zijn familie kan zijn. Vanmiddag (vrijdag – red.) speelt Japan de finale tegen Qatar in de Asian Cup. Hij heeft er veel vertrouwen in dat Japan ook de finale zal gaan winnen. Verder is Lars Kramer nog geschorst (tot in ieder geval 16 februari – red.). Jannik Pohl gaat morgenmiddag bij Jong FC Groningen tegen Quick Boys minuten maken in Katwijk. En vanmiddag zullen we kijken of Iliass Bel Hassani inzetbaar is. Hij kon donderdag weer voluit trainen.”

Voortzetten
Tegenstander Willem II is bezig aan een goede reeks in de Eredivisie en staat momenteel op plek 9 met zeven punten meer dan FC Groningen. “Ze zijn met wat nieuwe spelers uit de winterstop gekomen na het vertrek van topscorer Fran Sol. Het is een ploeg die de verdediging aardig voor elkaar geeft en een ploeg die aardig uitgebalanceerd is. Wie morgenavond favoriet is, is moeilijk te zeggen. Wij hebben aan de thuiswedstrijd tegen Heracles en de tweede helft tegen PSV ook een goed gevoel overgehouden en willen graag die lijn voortzetten.”

Laatste nieuws