string(9) "claudebot"

Zeefuik: ‘Ik blijf ermee doorgaan’.

Zaterdag 15 december 2012 om 22:53

Género Zeefuik maakte na enkele weken afwezigheid weer deel uit van de wedstrijdselectie van FC Groningen. De spits stond zelfs in de basisopstelling van de Trots van het Noorden in de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo. De aanvaller is blij weer deel uit te maken van het team.

Uiteraard was Zeefuik niet gelukkig met de beslissing die trainer Robert Maaskant enkele weken geleden nam om de aanvaller uit de wedstrijdselectie te laten. Na een kort baalmoment, zette Zeefuik echter de knop om en werkte keihard met personal trainer Stephen Tapilatu aan zijn fitheid.
Pittig
“De club doet zoiets nooit met slechte bedoelingen. Ze hadden me ook kunnen laten vallen en dat hebben ze niet gedaan. Het betekent dat ze veel vertrouwen in me hebben. De trainer traint daar ook en het leek met wel wat. Ik voel me nu ook fitter en heb meer inhoud. Ik heb de afgelopen tijd veel gebokst. Dat was wel pittig, maar ik vind het leuk. Ik blijf er ook één keer per week mee doorgaan.”
Zeefuik was verbaasd dat hij zaterdagavond tegen VVV-Venlo in de startopstelling mocht beginnen. “Ik hoorde het pas anderhalf uur voor de wedstrijd. In het begin was het even wennen, ik train pas een weekje weer met de bal, maar het balgevoel was ik niet kwijt. Ik ging mezelf ook even testen, door veel te lopen. Dat ging direct goed.”
Gejuich
De snelle comeback en de gedrevenheid waarmee Zeefuik met zichzelf aan de slag ging, viel goed bij het publiek in Euroborg. Zijn naam werd met gejuich ontvangen en het stadion veerde op toen een jagende Zeefuik een kans creëerde. “Ik moet zeggen dat ik tijdens een wedstrijd erg gefocust ben en dat ik niet zozeer door heb wat er in het stadion gebeurt. Maar wanneer de toeschouwers je aanmoedigen, is dat alleen maar goed.”  

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’