string(9) "claudebot"

Zeefuik: ‘Ik ben fit en het gaat de goede kant op’.

Vrijdag 28 februari 2014 om 12:13

FC Groningen staat komende zondag voor de derby tegen SC Cambuur. De Trots van het Noorden zal er in Euroborg alles aan doen om de nederlaag van eerder dit seizoen recht te zetten. De rol van aanvaller Género Zeefuik in het team wordt steeds belangrijker, net als die van linksback Lorenzo Burnet.

Género Zeefuik kwam in de maand februari vijf keer als invaller in het veld voor FC Groningen. De eerste seizoenshelft kwam de spits ook vijf competitiewedstrijden in actie. Een hamstringblessure hield de sterke aanvaller lange tijd aan de kant, maar met zijn gretige invalbeurten van de laatste weken laat Zeefuik zien op de weg terug te zijn. 
Gevochten
“Ik ben fit en het gaat de goede kant op,” zegt Zeefuik na de vrijdagtraining. “We moeten afwachten of ik zondag weer eens in de basis zal starten, maar als het zo is, is dat een beloning voor de laatste weken. Ik heb er hard voor gevochten.”
Zeefuik vat zijn seizoen kort samen. “Ik heb wat pech gehad dit seizoen. Eerst zat ik niet bij de selectie daarna ging het een periode erg lekker, scoorde ik ook, maar toen kreeg ik die hamstringblessure. Dat heeft me acht weken gekost. De laatste weken heb ik weer minuutjes mogen maken als invaller. Dan moet je gretig zijn en het team een boost proberen te geven. Die gretigheid heb ik altijd wel in mijn spel.”
Alles geven
Komende zondag staat FC Groningen voor de wedstrijd tegen Cambuur, een echte derby. “Een mooie wedstrijd waarin wij gebrand zijn om het verlies eerder dit seizoen in Leeuwarden recht te zetten. SC Cambuur heeft een aardige ploeg en is erg gevaarlijk met snelle buitenspelers en een goed middenveld. Als ik mag spelen, zal ik net als altijd mijn uiterste best doen en alles geven.”
Lorenzo Burnet stond de afgelopen twee seizoenen steevast in de basis bij FC Groningen. Dit seizoen raakte de linksback zijn plaats kwijt aan Giliano Wijnaldum, maar sinds enkele weken heeft de Amsterdammer zijn plek in het elftal heroverd.
Wennen
“Het was wel even wennen,” vertelt Burnet in het wedstrijdprogrammaboekje van komende zondag voor de wedstrijd tegen SC Cambuur. “Voorafgaand aan het seizoen had ik er nog niet echt rekening mee gehouden dat ik weinig zou spelen. Natuurlijk kwam Giliano Wijnaldum en hebben we gezonde concurrentie. Dat hoort erbij. In het begin had ik er wel moeite mee dat ik niet speelde, maar ik heb er mee leren omgaan. Het was wachten op een kans als basisspeler.”
Inmiddels staat de teller van Burnet dit seizoen op elf competitiewedstrijden, maar voor de winterstop speelde hij slechts vier wedstrijden in de Eredivisie. “Ik was er toch wel van geschrokken. In de winterstop stonden er maar vier competitiewedstrijden achter mijn naam. Dat zag er wel ‘schaars’ uit. In de Beloften van FC Groningen heb ik gewoon ‘mijn ding’ gedaan en ik ben keihard mijn best blijven doen. Ik raakte niet in de war en heb uiteindelijk mijn kans gepakt.”
Oude bekende
Komende zondag treft Burnet bij SC Cambuur een oude bekende. “Ik heb bij Jong Ajax nog samengespeeld met Jody Lukoki. Hij is één van hun snelle buitenspelers en Cambuur doet het na de winterstop prima. Maar zondag in Euroborg moeten wij deze wedstrijd absoluut winnen. Afgelopen keer tegen Go Ahead Eagles hebben we de nul vastgehouden en dat voelde heerlijk. Zondag moet het absoluut goed komen.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

21 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus