string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zeefuik: ‘Goed voor vertrouwen’.

Zondag 23 september 2012 om 16:14

Na afloop van het duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen (1-2) gaven de spelers van FC Groningen aan hoe het gelukt was de 1-0 achterstand om te buigen in een overwinning.

Género Zeefuik: “We hebben er keihard voor geknokt. In de eerste helft zijn we op een ongelukkig moment op achterstand gekomen. Toen zijn we in de tweede helft één op één gaan spelen en hebben we keihard geknokt. Het bleef wel lang 1-0. Maar we bleven er in geloven. In de tweede helft waren we de betere ploeg. Alleen was het moeilijk om er doorheen te komen. Maar na de 1-1 kwam Zwolle in een dip. Helaas dat het doelpunt van David niet werd goedgekeurd.”
“Onze supporters waren met zo’n 500 man naar Zwolle gekomen. Zij zagen een ongelukkige eerste helft. We wilden het voor hen rechtzetten in de tweede helft en dat is gelukt. Daar hoort natuurlijk een feestje bij. Nu op naar de bekerwedstrijd tegen GVVV en daarna Roda. Ook dan moeten we er keihard voor knokken. Voetballend kan het altijd beter. Daar werken we natuurlijk ook aan. Maar deze overwinning is wel goed voor het vertrouwen.”
Maikel Kieftenbeld: “Er moest in de tweede helft wat gebeuren. Daarom gingen we één op één spelen. Naarmate de tweede helft vorderde, kregen we ook meer kansen. En dat resulteerde in de 1-1. Wij dachten daarna ook in 2-1, maar dat feestje ging nog even niet door. Gelukkig viel die 2-1 alsnog en zaten we na afloop met een lekker gevoel in de kleedkamer.”
“Naar dat gevoel waren we ook een beetje op zoek. We hebben toch wat tegenslagen gehad in de competitie. En dan is dit wel heel lekker. De 2-1 was absoluut een bevrijding. Ik denk dat je dat ook wel kon zien. En na die 2-1 zijn we ook niet meer in de problemen gekomen. Ja, ik sta hier met een lekker gevoel.”
“In de tweede helft speelde David Texeira op de plek van Michael de Leeuw. David ging daarbij dicht bij Zeefuik spelen. Toen stond ik alleen nog met Michael op het middenveld. Maar omdat Michael ook zeer aanvallend is en veel voor het doel komt, kwam ik soms alleen te staan. Dan schoof Kees Kwakman wat van achteren door. Mijn rol was om het spel wat te verdelen en de boel een beetje aan te jagen. Want de ploeg zat er wel een beetje doorheen in de rust.”
Kijk voor de reactie van matchwinner Michael de Leeuw op het YouTube kanaal van FC Groningen TV: http://youtu.be/XGOYuDO0-eQ En kijk voor mee reacties ook op deze site: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’