Zeefuik driemaal trefzeker; Sparv naar finale.

Zaterdag 02 juni 2012 om 10:59

Genero Zeefuik heeft vrijdagavond in Luxemburg driemaal gescoord voor Jong Oranje. Ook was hij betrokken bij een vierde treffer. Tim Sparv bereikte met Finland de finale van de Baltic Cup en Oranje onder-21 werd derde in Toulon.

Jong Oranje kwam als een speer uit de startblokken door met een 0-2 voorsprong in de eerste drie minuten. Genero Zeefuik maakte de tweede treffer uit een strafschop nadat hij zelf onderuit was gehaald door de Luxemburgse defensie.
Ook de 0-3 kwam uit een strafschop na een overtreding op Zeefuik, die zelf in de tweede helft 0-4 en 0-5 scoorde. De 0-4 kwam tot stand uit een voorzet van invaller Leandro Bacuna, die komend seizoen teamgenoot is van Zeefuik bij FC Groningen. Dinsdag speelt Jong Oranje in Maastricht tegen Jong Bulgarije.
Tim Sparv won met Finland met 2-1 van Estland. De ploeg speelde de halve wedstrijd met een man minder. Sparv speelde 90 minuten. Komende zondag is Letland de tegenstander in de finale van de Baltic Cup. De Letten versloegen Litouwen met liefst 5-0.
Maikel Kieftenbeld kwam in de vijfde wedstrijd in Toulon niet in actie. Zijn teamgenoten wonnen de wedstrijd om de derde plek met 3-2 van gastland Frankrijk. Voor de ploeg zit het toernooi er nu op.
Behalve Zeefuik, Bacuna en Sparv zijn Nicklas Pedersen en Dusan Tadic nog actief voor respectievelijk Denemarken en Servië. David Texeira behoort tot de zeer omvangrijke voorlopige selectie voor het Uruguayaans Olympisch Elftal.