string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zeefuik: ‘Alles aan doen dit vast te houden’.

Zondag 01 september 2013 om 16:27

Género Zeefuik was met zijn gelijkmaker ook tegen Ajax het goudhaantje aan de kant van FC Groningen. De spits kwam aan het begin van de tweede helft als invaller in het veld en werkte een hoekschop van de Trots van het Noorden uiteindelijk over de lijn. Het was de vijfde maal in vijf wedstrijden dat een invaller voor FC Groningen scoorde.

Net als vorige week was Género Zeefuik de gevierde man bij FC Groningen. Met zijn tweede doelpunt uit twee invalbeurten kan de spits bijna worden gezien als ‘supersub’. Zeefuik zelf ziet dat logischer wijs anders. “Ik kom erin en scoor, dat is lekker, maar ik wil het liefst basisspeler worden,” zegt de spits. “Dat ik twee wedstrijden achter elkaar scoor, is mooi. Ik ga er alles aan doen om dit vast te houden.”
Net als het gehele team zat Zeefuik na afloop van de wedstrijd met een dubbel gevoel in de kleedkamer. “Op zich moet je tevreden zijn met een punt tegen Ajax, maar op het laatst krijgt Filip Kostic nog zo’n grote kans dat we ook nog hadden kunnen winnen.”
Dichtbij
Doelman Marco Bizot werd door de supporters in Euroborg uitgeroepen tot Essent Man of the Match. De keeper moest één keer de bal uit het net halen, al was hij kansloos bij het tegendoelpunt. “Ik moet het doelpunt nog terugzien, volgens mij kon ik er niet veel aan doen. Ik ging vol naar de hoek en kwam nog dichtbij, maar Lasse Schöne heeft gewoon een goede trap.”

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard