Zaterdag volle bak op Corpus; Beloften uit naar Quick Boys

1 februari 2019

Jong FC Groningen speelt zaterdagmiddag in Katwijk de uitwedstrijd tegen Quick Boys. De onder-13, onder-17 en onder-19 spelen een drieluik op Sportpark Corpus den Hoorn. FC Groningen onder-15 is vertrokken voor een driedaagse voetbaltrip naar Denemarken.

Trainer Alfons Arts zag afgelopen week twee spelers van zijn selectie vertrekken naar de Keuken Kampioen Divisie. Aanvaller Tim Freriks gaat spelen bij Jong FC Utrecht en Nick Plomper bij Telstar. “Voor beide jongens een mooie stap,” aldus Arts. “Met de keepers is het de komende maanden even passen en meten, maar ook Jan Hoekstra zit er na een blessure weer aan te komen. Dat is een kwestie van goed overleggen en daar komen we elke speeldag weer prima uit.”

Afgelopen weekend verspeelde de onder-23 twee punten in de thuiswedstrijd tegen Achilles ’29 (1-1). “Zolang we denken dat we dit soort wedstrijd op vijftig of zestig procent nog kunnen winnen dan komen we telkens van een koude kermis thuis. We maakten het onszelf weer onnodig lastig en gaven ook nog gemakkelijk een strafschop weg. Het leek alsof we er ons niet meer overheen konden zetten. Met hele aanvallende intenties en veel risico in de slotfase, hebben we nog een punt kunnen afdwingen.”

Tegenstander Quick Boys zag het gat met koploper Noordwijk oplopen tot maar liefst acht punten. “Ze zitten qua resultaten in een lastige wedstrijd en dit is voor ons weer een prachtige tegenstander om tegen te spelen. Zij zullen voor eigen publiek vol voor de drie punten gaan en wij hebben tegen DVS’33 laten zien dat we ons kunnen meten met de topploegen in de Derde Divisie Zaterdag. Het is mooi om weer te spelen in een stadion waar het voetbal leeft en waar veel publiek op de tribunes zit. Dit is een geweldige uitdaging voor onze ploeg en de reden dat we graag in deze divisie spelen.”

Programma opleiding zaterdag 2 februari 2019
FC Groningen onder-13 – Willem II (10.15 uur)
FC Groningen onder-17 – NEC (12.30 uur)
FC Groningen onder-19 – Almere City FC (15.00 uur)
Quick Boys – FC Groningen onder-23 (15.00 uur)

Laatste nieuws