Zaterdag vijf uitduels voor de opleiding

17 oktober 2019 / vandaag

Komende zaterdag, 19 oktober, spelen alle vijf teams uit de opleiding van FC Groningen een uitwedstrijd. Er zijn dus geen wedstrijden op Sportpark Corpus den Hoorn. De teams spelen van jong tot oud respectievelijk tegen FC Twente, Feyenoord, FC Emmen, ADO Den Haag en NEC.

Voor de oudste jeugdploeg van FC Groningen, de onder-19, staat het uitduel met NEC op de planning. De ploeg van trainers Melchior Schoenmakers en Peter Hoekstra is momenteel de ongeslagen lijstaanvoerder met 17 uit zeven en bezoekt de nummer 12 van de ranglijst, NEC, die vijf punten behaalde in zes gespeelde wedstrijden.

Fysiek
De Groningse ploeg had vanwege de interlandperiode afgelopen weekend geen competitieverplichtingen. “We hebben twee weken terug de thuiswedstrijd tegen NAC Breda goed afgerond,” aldus Schoenmakers. “Daarna hebben we lekker doorgetraind. In een oefenduel met Gorecht hadden we beperkte sportieve weerstand, maar hebben we in fysiek opzicht een nuttige wedstrijd gespeeld. De intensiteit lag hoog en we bleven gaan tot de laatste minuut.”

Afgelopen weekend had de hele selectie vrijaf. Schoenmakers: “We zijn maandag weer opgestart met een maatwerkprogramma. Acht spelers maakten deel uit de selectie die dinsdagavond bij Spakenburg een oefenwedstrijd speelde, aangevuld met spelers van de eerste selectie. Zo hebben we dinsdag met een wat kleinere groep getraind.”

Belangrijk
Sinds vandaag, donderdag 17 oktober, is de selectie weer voltallig. “We maken deze wedstrijd heel belangrijk, mede omdat de competitie straks een flinke periode stilligt wegens het WK onder-17. We hebben Thomas Poll beelden laten selecteren van NEC. Ze hebben misschien nog niet veel punten, maar zijn zeker een tegenstander om rekening mee te houden. Zowel verdedigend als aan de bal is het een vaardige ploeg.”

“Onze onder-17 had vorig jaar de handen vol aan hun toenmalige onder-17-lichting. Wij zullen de focus echt hebben op winnen en willen in deze wedstrijd individueel en als team alles eruit halen. Na zaterdag volgt een fase met veel oefenduels in de aanloop naar het laatste blok van vijf competitieduels in november en december.”

Programma opleiding zaterdag 19 oktober
10.30 uur: FC Twente - FC Groningen o.12
12.30 uur: ADO Den Haag - FC Groningen o.17
12.30 uur: FC Emmen - FC Groningen o.15
14.30 uur: Feyenoord - FC Groningen o.13
14.45 uur: NEC - FC Groningen o.19

1opleiding-twitter19okt
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws