string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zaterdag: verslaat FC het nieuwe BV Veendam?

Vrijdag 23 juli 2010 om 12:05

Zal FC Groningen zaterdagmiddag in Sappemeer de eerste nederlaag toebrengen aan het uit de as herrezen BV Veendam? Om 15.00 uur trappen beide Groningse BVO’s af bij HSC in Sappemeer.

De wedstrijd tussen FC Groningen en BV Veendam staat sinds de afschaffing van poulefase in de KNVB-beker traditioneel gepland in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarbij doen beide clubs telkens een andere locatie aan in één van de drie noordelijke provincies. Na Zuidlaren, Borger, Winschoten, Hoogezand, Veendam, Ameland en Harkstede is Sappemeer de volgende in het rijtje.
Veel had het niet gescheeld of de editie van 2009 in Harkstede was de laatste in de historie geweest. Door een onnavolgbaar huzarenstukje wist de club toch een doorstart te maken en staan Groningen en Veendam zaterdag tegenover elkaar. Het duel op Sportpark Henk Bruins van HSC begint om 15.00 uur aan de Rijksweg Oost 129a te Sappemeer. De toegangsprijzen zijn 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor jeugd tot en met 12 jaar. Tribuneplaatsen kosten 12,50 euro.
BV Veendam heeft een reeks van vier zeges op amateurclubs en -combinaties afgelopen woensdag laten volgen door een overwinning op Jong PSV. Na het oefenduel met FC Groningen speelt de ploeg van trainer Joop Gall nog tegen Eext, het Poolse KS Craiova en competitiegenoot SC Cambuur, voordat de competitie start met een ontmoeting tegen Telstar.
Routebeschrijving
Vanuit de richting Groningen: neem de A7 richting Winschoten en neem afslag 42 (Sappemeer). Ga linksaf onder het viaduct door en gelijk weer links de secundaire weg op. Na 1 km zie je dan het sportpark aan je rechterhand.
Uit de richting Winschoten: neem de A7 richting Groningen en neem afslag 42 (Sappemeer). Onderaan de afrit ga je rechtdoor de secundaire weg op. Na 1 km zie je dan het sportpark aan je rechterhand.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’