string(9) "claudebot"

‘Zaterdag Open Dag met onthulling nieuwe spelersbus’.

Dinsdag 29 juli 2014 om 12:36

In de 489ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de Europese wedstrijd tegen Aberdeen FC en kijkt hij vooruit naar de Open Dag, aanstaande zaterdag, en de spelerspresentatie rondom de oefenwedstrijd tegen Aston Villa.

“De Europese uitschakeling tegen Aberdeen was vorige week in meerdere opzichten een bittere pil. Op de eerste plaats natuurlijk de nederlaag van sportieve aard, maar daarnaast waren er ook vervelende incidenten. Hoewel de meeste supporters er voorafgaande aan de wedstrijd een mooi voetbalfeest van maakten, vond een aantal raddraaiers het toch noodzakelijk de confrontatie te zoeken in de binnenstad. Wij als directie en management van FC Groningen veroordelen deze ongeregeldheden, het zet de club onnodig in een kwaad daglicht. Wij betreuren dan ook de overlast, die ondernemers en publiek hebben ondervonden, en bieden hiervoor onze welgemeende excuses aan.”
Nasleep
“Daarnaast dienen wij ons bij de UEFA te verantwoorden voor gegooide voorwerpen op het veld en de groene rookpotten, die voor aanvang van de wedstrijd op de Tonny van Leeuwen Tribune werden ontstoken. Hoewel een deel van de supporters dit vuurwerk beschouwt als sfeerverhogend, dreigt voor ons een pittige boete. Wij balen hier ongelooflijk van, te meer omdat wij in de aanloop naar de wedstrijd tegen Aberdeen nadrukkelijk hebben gewezen op de consequenties bij het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen. Dat enkele supporters niet willen begrijpen dat met dergelijke acties de club niet wordt geholpen, is voor ons onbegrijpelijk.”
Aston Villa
“Na een vrij weekend voor spelers en staf wordt de accu nu opgeladen richting de start van de competitie. De laatste generale repetitie voordat de Eredivisie begint, is komende zaterdag. In Euroborg komt Aston Villa op bezoek, de Premier Leagueclub van onze voormalige speler Leandro Bacuna. Voor de aftrap van dit oefenduel vindt de jaarlijkse spelerspresentatie plaats in het stadion. In overleg met de Klankbordgroep en diverse supporters-afgevaardigden hebben wij er dit jaar voor gekozen de Open Dag en de spelerspresentatie op een wat andere manier invulling te geven.”
“Dit jaar is er voor gekozen de spelerspresentatie te koppelen aan de oefenwedstrijd tegen Aston Villa. Hierdoor verwachten wij in het stadion veel meer toeschouwers te hebben, dan normaal te doen gebruikelijk bij de spelerspresentatie tijdens de Open Dag. Dit geeft de spelerspresentatie in onze ogen nog meer cachet en uitstraling. De spelerspresentatie, die om 16.50 uur begint, zal vanaf het veld worden verzorgd door Koen Janssen en hij krijgt hierbij vanuit de omroepkamer assistentie van onze vaste stadionspeaker Jan Wildeman.”
“De keerzijde van deze andere invulling, die uit de bus is gerold, is dat een toegangsbewijs nodig is voor de wedstrijd. Voor seizoenkaarthouders en sponsorrelaties is de toegang bij de wedstrijd, die om 17.00 uur begint, echter gratis. Een losse kaart voor het duel met Aston Villa kost 10 euro. Kaarten kunnen worden gekocht bij de bekende verkoopkanalen: deze website, de FanCorner en TicketBox/Primera.”
Programma
“Voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Aston Villa wordt zaterdag in en om Euroborg de traditionele Open Dag gehouden. Deze begint om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. In de FanCorner bestaat de mogelijkheid een seizoenkaart te kopen en bij aanschaf ervan geeft dit direct het recht gratis naar binnen te kunnen bij de oefenwedstrijd tegen Aston Villa, later die middag. Tussen 15.00 uur en 15.30 uur wordt het stadion hiervoor in gereedheid gebracht.”
“Voor jong en oud zijn er zaterdag tussen 11.00 uur en 15.00 uur verschillende leuke attracties, waaronder diverse optredens op het Supportersplein voor het stadion bij de Kolenmuur, de Essent Voetbalexperience voor de hoofdingang, een Kidsplein en een stadiontour. Hierbij is het mogelijk onder meer de diverse businessruimtes te bezoeken, als ook het uitvak en het Supportershome.”
Presentatiegids
“Bij de diverse promotiekramen en stands is ook de gloednieuwe, tweehonderd pagina’s tellende presentatiegids seizoen 2014/2015 te koop. Dit magazine met alle denkbare informatie over de club en prachtige fotografie is verkrijgbaar voor slechts 4 euro per stuk. Voor 5 euro krijg je er tevens een programmaboekje voor de wedstrijd tegen Aston Villa bij.”
“Tussen 12.15 uur en 13.45 uur zullen de selectiespelers van FC Groningen zich begeven onder het publiek voor het uitdelen van handtekeningen en bestaat voor supporters de mogelijkheid op de foto te gaan met de favoriete speler. De inbreng van de spelers start om 12.15 uur met de onthulling van de nieuwe spelersbus van FC Groningen voor de hoofdingang van Euroborg.”
Spelersbus
“In samenspraak met supporters is de oude bestickering van de spelersbus de afgelopen weken vervangen door een nieuwe spetterende opdruk. Hoofdsponsor Essent en vervoerspartner Drenthe Tours zijn ingesprongen op de geluiden onder onze supporters, die zich qua voetbalbeleving niet konden vinden in de bestaande uitstraling van de spelersbus. De nieuwe bestickering zorgt voor een metamorfose van de spelersbus. Dat is nu echt een visitekaartje geworden.”
Persdag
“Volgende week maandagmiddag houden wij in de Noordlease Business Corner onze jaarlijkse persdag. Tijdens deze bijeenkomst presenteren directie en management en hoofdtrainer Erwin van de Looi de beleidsmatige en sportieve plannen van FC Groningen voor het seizoen 2014/2015. Het nieuws rondom de persdag is te volgen via onze sociale mediakanalen en deze website.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus