string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zaterdag op Corpus derby Onder-23 tegen Harkemase Boys.

Donderdag 02 november 2017 om 18:55

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn de derby tegen Harkemase Boys. De ploeg van trainer Alfons Arts staat momenteel derde op de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag met 18 punten uit tien duels. Harkemase Boys is de nummer 7 en heeft twee punten minder. De toegang bij dit duel is gratis. De aftrap is om 15.00 uur.

Trainer Alfons Arts zag zijn Beloften-ploeg in de afgelopen drie wedstrijden zeven punten pakken en stijgen naar de derde plaats van de ranglijst. “We hebben drie wedstrijden lang geen doelpunt tegen gekregen en zijn behoorlijk efficiënt geweest in de afronding, maar voetballend was het minder verzorgd dan in de beginfase van de competitie.”

In samenspraak
De afgelopen week had Arts zijn ploeg nog niet volledig bij elkaar. “We hebben de wedstrijd van afgelopen zaterdag individueel met de meeste spelers besproken en zullen vrijdag aan de hele groep nog wat beelden laten zien. We hebben met onze groep een prima trainingsweek gemaakt.”
Behalve de geschorste Lars Kramer en Tim Waterink – die in Canada zit voor een trainingsstage – is iedereen fit en beschikbaar. “Vrijdag zullen we in samenspraak met de trainersstaf van het eerste elftal de selectie voor zaterdag samenstellen. Het eerste elftal speelt immers zaterdagavond bij Heracles Almelo.”

Uitgebalanceerd
De insteek van de trainingen deze week was volgens Arts om het voetballende gedeelte weer op het niveau van de eerste periode van het seizoen te krijgen. “We hebben aandacht gehad voor positiespel, veel beweging en dat zal zaterdagmiddag tegen Harkemase Boys ook zeker nodig zijn. Ze beschikken ondanks personele wisselingen over een uitgebalanceerd team. Kracht en fysiek combineren ze met voetballend vermogen. Als ze de ruimte krijgen, dan zijn ze in staat snel te schakelen en direct naar voren te spelen. Wij zullen zorgen dat we dominant voetballen en vooral ons eigen spel gaan spelen.”

Programma opleiding 4 november
Vitesse o.17 – FCG o.17 (vrijdag 3/11, 18.30 uur)
FCG o.13 – Go Ahead Eagles o.13 (10.30 uur)
AZ o.12 – FCG o.12 (12.00 uur)
Hollandia o.15 – FCG o.15 (12.45 uur)
ADO Den Haag o.19 – FCG o.19 (14.30 uur)
FCG o.23 – Harkemase Boys (15.00 uur)

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’