Vanmiddag oefenduel in Euroborg met mooie Spaanse tegenstander

30 juli 2022

FC Groningen speelt vanmiddag (30 juli) in Euroborg de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2022/2023. Het Spaanse Osasuna is te gast, de aftrap is om 16.00 uur. Voor het duel met de ploeg uit Pamplona zijn nog voldoende kaarten te verkrijgen. Tickets zijn online te koop, de kassa’s bij Euroborg openen om 14.30 uur. Alleen de onderste ring van Euroborg is geopend.  

Kaarten zijn eenvoudig te koop via https://tickets.fcgroningen.nl. Seizoenkaarthouders kunnen via deze speciale link voor een gereduceerd tarief een kaart aanschaffen. Vijfjaarkaarthouders kunnen via een speciale link een kostenvrij ticket claimen. Aan de kassa’s in Euroborg kunnen vanaf 14.30 uur tickets worden gekocht, dit kan alleen per PIN.  
 
PIN Only 
Euroborg is vanaf dit seizoen geheel PIN Only. Dit betekent onder meer dat de betaalkaarten waarmee FC Groningen voorheen werkte, niet meer geldig zijn. Supporters die nog geld op hun betaalkaart hebben staan, kunnen dit tot uiterlijk 30 december 2022 terugvorderen via dit formulier. FC Groningen heeft voorafgaand aan dit seizoen een prijsverhoging doorgevoerd wat betreft eten en drinken in het stadion.
 
Nieuwe videoschermen  
De Trots van het Noorden heeft in de zomerperiode een forse investering gedaan in nieuwe videoschermen in twee hoeken van het stadion. De nieuwe schermen – met een aanzienlijk grotere afmeting dan voorheen – worden bij de wedstrijd van zaterdag voor het eerst in gebruik genomen. In tegenstelling tot een groot deel van de competitiewedstijden van afgelopen seizoen is er zaterdag geen supportersplein rondom Euroborg. Volgende week bij de start van de competitie op zondag 7 augustus thuis tegen Volendam (aftrap 12.15 uur) zijn de supporterspleinen vanzelfsprekend wel weer aanwezig. 

A26I0362 (1)

Parkeren  
Hoewel de club daar waar mogelijk stimuleert om met de fiets, het Openbaar Vervoer, te voet of via de service van de pendelbussen naar Euroborg te komen, kunnen supporters die zaterdag aangewezen zijn op de auto tegen een evenemententarief van €6,- parkeren op P3 nabij het stadion. Het evenemententarief gaat 2 uur voorafgaand aan de wedstrijd in en geldt tot 2 uur na afloop van de wedstrijd.  De parkeerkaart kan zowel voorafgaand als achteraf bij de betaalautomaat worden voldaan. Er wordt geadviseerd om zoveel mogelijk voorafgaand aan de wedstrijd bij de automaat te betalen. 
 
De parkeerplaats is enkel vanaf de ingang Bornholmstraat te bereiken vanwege wegwerkzaamheden aan de Herningweg. Ook zijn er werkzaamheden aan onder meer de Zuidelijke Ringweg. Kijk voor de actuele verkeersinformatie altijd op www.groningenbereikbaar.nl. De fiets of het Openbaar Vervoer is uiteraard meer dan een uitstekend alternatief om Euroborg te bereiken. Daarnaast rijden ook de pendelbussen van Drenthe Tours vanaf P&R Haren en P&R Hoogkerk. Een retour kost €4,-.  
 
Tegenstander  
De tegenstander uit Pamplona eindigde afgelopen seizoen als tiende in de sterke LaLiga en presteert de afgelopen drie jaar steady op het hoogste niveau in Spanje. De 44-jarige trainer Jagoba Arrasate kwam in 2018 naar de club, promoveerde in zijn eerste seizoen als kampioen naar LaLiga en eindigde de afgelopen drie seizoenen in de middenmoot. De Kroatisch international Ante Budimir kroonde zich de afgelopen twee seizoenen tot topscorer van de ploeg. Osasuna begint de Spaanse competitie vijf dagen later dan FC Groningen met een thuiswedstrijd tegen Sevilla.  
 
FC Groningen kijkt er naar uit om haar supporters komende zaterdag na een lange voetballoze periode weer in Euroborg te kunnen begroeten! 

20220717FCGRONINGENFCEMMEN038

Laatste nieuws