Zaterdag meerdere supporterspleinen, Martin Drent eregast

5 mei 2022

FC Groningen speelt aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De aftrap van het competitieduel is om 21.00 uur in Euroborg, waar ook oud-FC'er Martin Drent aanwezig zal zijn. De publiekslieveling van weleer is eregast en zal de supporters voorafgaand aan de wedstrijd begroeten vanaf het veld en zich daarna mengen onder het publiek. Daarnaast is er voor de aftrap zoals gebruikelijk genoeg te doen rondom het stadion, dus kom op tijd richting Euroborg.

groningen-ajax4

Martin Drent begon zijn professionele carrière in 1991 bij de FC. Na acht seizoenen bij BV Veendam en FC Emmen keerde Drent in 1999 terug in Groningen, waar hij uitgroeide tot absolute publiekslieveling. In zijn eerste seizoen volgde direct een geweldig hoogtepunt. Mede dankzij 22 doelpunten van de spits promoveerde de Trots van het Noorden naar de Eredivisie.
 
Ook op latere leeftijd was Drent erg geliefd bij de FC-supporters. Vanwege zijn tomeloze inzet en fantastische kopballen kende zijn populariteit amper grenzen. Martin Drent speelde in zeven seizoenen meer dan tweehonderd wedstrijden voor de FC, waarin hij 68 maal scoorde. Zaterdag is de oud-FC-er eregast en begroet hij de FC-supporters voorafgaand aan de wedstrijd.
 
Supporterspleinen en Foodstreet
Aanstaande zaterdag worden er weer diverse supporterspleinen ingericht, waar mensen terecht kunnen voor merchandise-artikelen, leuke muziek én een hapje en een drankje. Ook het speciale Kidsplein tegenover ingang 3 zal worden opgetuigd.
 
Nog niet uitgegeten of iets anders proberen? Tussen ingang 2 en 3 is een heuse Foodstreet te vinden. Daar staan diverse foodtrucks met ruim assortiment en een biercarrousel. De juiste ingrediënten voor een goede voorbeschouwing op de wedstrijd.
 
Bij de horeca-units binnen de poorten van Euroborg heeft FC Groningen Horeca een mooie actie. De aanbieding van deze wedstrijd is: twee frikandellen voor 3 euro.

_MG_6260

Komend seizoen PIN Only
FC Groningen wil haar supporters er nogmaals op wijzen dat er vanaf het seizoen 2022/2023 alleen nog maar met PIN betaald kan worden in Euroborg. De club stopt met betaalkaarten voor supporter. Uiteraard kan de kaart nog gebruik worden gebruikt bij de laatste twee thuiswedstrijden én is het tot en met 31 december 2022 mogelijk om het overgebleven tegoed terug te vorderen, via een formulier op de website. Het is niet mogelijk om het geld terug te vragen bij één van de rode uitgiftepunten van de betaalkaarten.
 
Nog plaatsen beschikbaar
FC Groningen kan de steun van haar supporters bijzonder goed gebruiken. Voor het belangrijke thuisduel van aanstaande zaterdag om 21.00 uur zijn nog verschillende plaatsen beschikbaar op de Piet Fransen Tribune en de Koeman Tribune. De Tonny van Leeuwen Tribune is al wel helemaal uitverkocht. Samen met andere FC-ers de Trots van het Noorden naar de overwinning loodsen? Kaarten bestellen kan eenvoudig via de online ticketshop

JW202210238144

Laatste nieuws