string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zaterdag laatste wedstrijd van dit seizoen.

Dinsdag 11 mei 2010 om 14:22

In de 280ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het einde van het seizoen, kijkt hij vooruit naar de laatste activiteiten van de eerste selectie van dit seizoen en meldt hij de aanstelling van een nieuwe hoofd jeugdscouting.

“Afgelopen zondag is ons seizoen geëindigd. Het is toch een vreemde gewaarwording dat je zomaar ineens bent uitgespeeld. Na de 3-1 nederlaag in de eerste play-offwedstrijd tegen FC Utrecht zat dat er al een beetje aan te komen natuurlijk, maar we hadden niettemin de hoop dat we de achterstand in eigen huis nog recht konden zetten. Dat is helaas niet gelukt. Ook in Utrecht hadden we weer te kampen met tegenslagen, zoals we het hele seizoen te maken hebben gehad met een ongekend aantal blessures.”
Begrip
“Des te knapper is dan ook de prestatie van het afgelopen seizoen, zeker in de wetenschap dat we er halverwege alles behalve florissant voor stonden. Het doet ons dan ook enorm goed te constateren dat het publiek afgelopen zondag begrip toonde voor het feit dat het team alles heeft gegeven, maar dat het er in de play-offs domweg niet meer inzat. De geleverde inhaalrace na de winterstop en de niet aflatende blessures eisten in de slotfase van het seizoen dan uiteindelijk toch hun tol. De reactie van onze supporters en sponsors tijdens de laatste minuten van de wedstrijd en na het eindsignaal maakt het dat we met elkaar enorm trots kunnen zijn op de kracht van deze club.”
Warm bad
“Ook spelers en staf hebben de steun en het applaus als een warm bad ervaren. Zoals reeds was aangekondigd hebben Ron Jans en Raymond Libregts na afloop van de persverplichtingen een bezoek gebracht aan het vrijwilligershome en het supportershome. Daar werden zij op een respectvolle wijze en met applaus ontvangen en was er sprake van een goede sfeer. Het toont eens te meer aan dat Jans en Libregts meer dan trainers zijn geweest bij FC Groningen.”
“Mooi was ook het moment van huldiging van FC Groningen D2, voorafgaand aan het thuisduel met FC Utrecht. Vanaf deze plaats feliciteren wij deze pupillen en de begeleidende staf, onder leiding van trainer Peter Hoekstra, met het behaalde kampioenschap.”
Drie activiteiten
“De eerste selectie heeft nog drie activiteiten deze week en dan zit het seizoen er echt helemaal op en scheiden de wegen van diverse spelers en trainers. Vrijdagmorgen om 10.00 uur  is de laatste training op het TCN Trainingscomplex. Zaterdagmiddag om 15.00 uur volgt nog een oefenwedstrijd tegen A.S.V.B. in Blijham, dat het 65-jarig jubileum viert. Volgende week maandag tenslotte komen spelers en staf voor het laatst bijeen om met elkaar het seizoen af te sluiten en afscheid van elkaar te nemen. Op maandag 28 juni staat de eerste training van het seizoen 2010/2011 op het programma onder leiding van het nieuwe trainersduo Pieter Huistra en Erwin van de Looi.”
Jeugdafdeling
“Vanuit de jeugdafdeling kunnen wij melden dat de jeugdtrainers die afgelopen seizoen actief waren bij de diverse elftallen, ook volgend jaar hun opwachting zullen maken op Sportpark Corpus den Hoorn. Een nieuw gezicht bij de jeugd wordt John de Hoop. Hij is op parttime basis aangesteld als het nieuwe hoofd jeugdscouting. De Hoop komt over van Cambuur Leeuwarden, waar hij hoofd van de jeugdopleiding was. Zoals bekend gaan RVO Groningen en Cambuur Leeuwarden vanaf komend seizoen samenwerken op het gebied van de jeugdopleiding.”
Ruilen
“Gisteren (maandag – red.) is begonnen met de mogelijkheid voor seizoenkaarthouders om hun vaste plek in Euroborg om te ruilen. Hiervoor was veel belangstelling. Zeker een paar honderd mensen meldden zich hiervoor gedurende de eerste dag. Vooral ’s ochtends stond de telefoon roodgloeiend en was er een enorme toeloop bij de Supportersbalie. De mensen die moesten wachten, werden ontvangen met koffie en thee. Seizoenkaarthouders die hun eigen plek willen ruilen voor een vrijgekomen plaats elders in het stadion kunnen tot en met volgende week woensdag, 19 mei, langskomen bij de Supportersbalie in Euroborg of telefonisch contact opnemen met de club.”
FC Groningen  Junior Club
“Donderdag (Hemelvaartdag – red.) kunnen leden van de FC Groningen Junior Club en de Green White Bengels meedoen aan het Voetbalgolf. Dit is een nieuwe sport in Nederland. Je speelt hierbij met je voeten en een normale voetbal op een speciaal voor voetbal gemaakte golfbaan. Leden kunnen zich voor deze leuke activiteit tot en met morgen (woensdag – red.) opgeven via de website, door hier te klikken.”
“Hoewel het voetbalseizoen er bijna opzit, gaat de Junior Club gewoon door met het organiseren van leuke activiteiten. Op dit moment wordt er druk nagedacht over activiteiten die zowel voor de jongste fans als de wat oudere leden geschikt zijn. Er wordt hierbij gedacht aan het organiseren van een activiteit rondom het WK voetbal, dat in de maand juni van start gaat en een buitenactiviteit als het weer beter en mooier wordt. Leden die zelf een suggestie hebben voor een leuke activiteit, worden uitgenodigd dit te mailen naar juniorclub@fcgroningen.nl. Voor verdere informatie over activiteiten verwijzen wij door naar de speciale website.”
Eurovoetbal
“Tijdens het Pinksterweekend van vrijdag 21 mei tot en met zondag 23 mei staat het vermaarde Eurovoetbal-toernooi weer op het programma. Kaarten voor de wedstrijden in Euroborg (FC Groningen-FC Porto en PSV-Besiktas) op vrijdagavond 21 mei kosten in de voorverkoop € 2,00 voor de jeugd van 4 tot 16 jaar en € 4,00 voor volwassenen.”
“Deze dagkaarten zijn tot en met dinsdag 18 mei tot 18.00 uur te koop in de Fanshop in Euroborg. Op vrijdag 21 mei geldt vanaf 18.00 uur de normale verkoopprijs van € 3,00 voor de jeugd van 4 tot 16 jaar en € 5,00 voor volwassenen. Deze kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa’s van Euroborg bij Ingang 2 van het stadion. Passe-partouts kunnen via de Univé-vestigingen in Noord-Nederland gekocht worden. Kijk voor meer informatie op www.eurovoetbal.nl.”
“Met de mededeling dat het stadion donderdag – Hemelvaartsdag – gesloten is, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard