string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zaterdag laatste uitwedstrijd voor FCG onder-23.

Vrijdag 05 mei 2017 om 10:58

Komende zaterdag, 6 mei, speelt FC Groningen onder-23 de laatste uitwedstrijd van het seizoen 2016/2017 in de Derde Divisie Zaterdag, op het Zuidersportpark bij ONS Sneek. Aanvang is 14.30 uur. Het duel wordt live uitgezonden door de noordelijke sport- en cultuurzender Podium TV. “We willen nog zes punten pakken,” aldus FC-trainer Alfons Arts.

Arts blikt eerst nog kort terug op de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag, tegen koploper IJsselmeervogels. “We hebben opnieuw de complimenten gekregen en hadden ook zeker mogelijkheden,” vertelt de FC-coach. “Maar uiteindelijk stond er gewoon 0-1 op de borden en vergeten we onszelf te belonen. Na de winterstop begonnen we goed, maar we hebben in deze reeks behoorlijk wat punten laten liggen. Ook in het opleidingsteam dat we zijn gaat het om winnen en verliezen.”
Afgelopen week maakten Michael Breij en David Browne hun rentree na blessures. In Sneek zullen Desevio Payne en Keziah Veendorp naar verwachting weer minuten gaan maken. Roland Baas is geschorst wegens zijn vijfde gele kaart van het seizoen.

Tegenstander
Komende zaterdag gaat de FC op bezoek bij ONS Sneek, dat elfde staat. Eén plek hoger dan FC Groningen onder-23. Beide zijn sinds afgelopen weekend zeker van handhaving. “Ze hebben een fysieke ploeg, dat hebben we zelf hier in de thuiswedstrijd op Corpus den Hoorn al ondervonden (1-2 verlies – red.). Zo spelen ze al het hele seizoen. Ze proberen de ruimtes klein te houden, veel in duel te komen en dan om te schakelen. Ze beschikken over snelheid en ook over voetballend vermogen.”

“Het zal een zware pot worden, ze hebben een slecht kunstgrasveld. Maar daar kunnen we ons op instellen en dat mag dus zeker geen excuus zijn. We moeten in de eerste plaats zorgen dat er niet gebeurt wat zij graag willen. En dus moeten we volgens ons eigen idee en eigen mogelijkheden gaan voetballen. Het hele jaar hebben we aardig wat moeite gehad met dit soort tegenstanders, en nu kunnen we laten zien we daarin stappen hebben gemaakt.”

Vooruit
Na zaterdag speelt Groningen op zaterdag 13 mei mogelijk nog een rol in de titelrace. “We willen het seizoen op een waardige manier afsluiten. We hebben nog twee wedstrijden voor de boeg tegen hele verschillende tegenstanders. Volgende week tegen FC Lisse in het Noordlease Stadion treffen we juist weer een voetballende ploeg. En tegen elke ploeg in de top-6 – behalve Volendam – hebben we tot dusver mogelijkheden gehad om te winnen, maar telkens is dat niet gelukt. Ook daarin hebben we dus nog één kans om het te laten zien.”

20160820EOA9020

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard