Zaterdag: Laatste competitieronde voor opleiding in 2018

13 december 2018

De zes opleidingsteams van FC Groningen komen zaterdag 15 december allemaal voor het laatst in actie in het kalenderjaar 2018. Na drie competitievrije zaterdagen is de eerste speelronde in 2019 op zaterdag 12 januari 2019. De onder-23 gaat op bezoek bij de amateurtak van Ajax in Amsterdam.

De ploeg van trainer Alfons Arts heeft na vier opeenvolgende nederlagen een vrije val gemaakt op de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag. Afgelopen zaterdag was de nederlaag tegen Harkemase Boys erg zuur. “We zitten in een hele ongelukkige fase,” aldus de FC-trainer. “In plaats van die bal een enorme ros te geven bij 0-0 in de eindfase van de wedstrijd, zoeken we nog steeds een voetballende oplossing. En dat is een dure les geweest. Want met een punt hadden we zeker kunnen leven.”

Arts spreekt nadrukkelijk niet van een slechte fase. “Want veel basisvoorwaarden zijn nog steeds prima aanwezig. We werken keihard, er is nog steeds veel enthousiasme en bovendien veel energie in de ploeg. Maar het zit ons allemaal even niet mee. We scoren te weinig en geven ze te makkelijk weg. Ondanks het feit dat we ook afgelopen zaterdag controle hadden in de tweede helft, lieten we een punt glippen.”

Nog één kans heeft de onder-23 om het jaar 2018 op een positieve wijze af te sluiten. “We hebben van Lisse terecht verloren, maar hebben in elke andere wedstrijd kansen of mogelijkheden gehad op een resultaat. Maar we hebben onszelf veel te weinig beloond, helaas. Dat is jammer, want we hadden echt meer verdiend. Komende zaterdag treffen we Ajax, waar Yuri Rose de trainer is. Met hem heb ik nog geregeld contact, nadat ik hem bij Cambuur heb leren kennen.”

“Ajax heeft een voetballende en balvaardige ploeg met een handvol spelers die een historie in het betaalde voetbal hebben. Maar ze kunnen ook zeker ‘de botte bijl’ hanteren als het nodig is en hebben na een moeizame competitiestart de afgelopen weken behoorlijke resultaten geboekt. Kortom, het wordt weer een mooie test voor onze jonge ploeg. Na de wedstrijd mogen de buitenlandse internationals naar huis. Dinsdag is de afsluiting voor de rest en op donderdag 3 januari is de eerste training van 2019.”

Programma opleiding zaterdag 15 december
DZOH – FC Groningen onder-15 (10.00 uur)
FC Groningen onder-13 – De Graafschap (10.15 uur)
FC Groningen onder-17 – Feyenoord (12.30 uur)
ADO Den Haag – FC Groningen onder-12 (14.30 uur)
Ajax (amateurs) – FC Groningen onder-23 (14.30 uur)
FC Groningen onder-19 – FC Volendam (15.00 uur)

Laatste nieuws